Acasă Actualitate Un fost procuror DNA din Timișoara, găsit mort în propria locuință

Un fost procuror DNA din Timișoara, găsit mort în propria locuință

DISTRIBUIȚI

O veste incredibila a socat si indoliat lumea magistratilor din Banat: fostul procuror DNA Ciprian Dorobantu, recent trecut de 50 de ani, a fost gasit mort in propria locuinta, dupa ce fosta sotie a anuntat politia ca, de cateva zile, acesta nu mai raspunde la telefon.

Starea de sananate a fostului magistrat – care a avut curajul sa duca pana la capat dosarul finantarii ilegale, cu bani de la bugetul local, a echipei de fotbal Poli Timisoara – s-a deteriorat rapid dupa excluderea din magistratura, care s-a produs in noiembrie 2019.

Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a refuzat sa-l pastreze in sistem, chiar daca Ciprian Dorobantu fusese condamnat la 2 ani de inchisoare cu suspendare, intr-un ciudat dosar de alcoolemie la volan, desi alti magistrati nu si-au pierdut roba chiar si pentru infractiuni mai grave.

Este vorba despre judecatorii Damian Dolache si Cristina Gheorghina Nicoara, care au fost „iertati” de CSM, desi aveau condamnari de 10 luni inchisoare cu amanarea pedepsei, pentru conducere sub influenta alcoolului, respectiv 2 ani de inchisoare cu suspendare pentru ucidere din culpa.

In ultimii trei ani, Dorobantu s-a judecat cu CSM, incercand sa obtina desfiintarea Hotararii nr. 912 din 6 noiembrie 2019 a Sectiei pentru procurori, insa contestatia sa a fost respinsa.

Paradoxal, eliberarea din functie a lui Ciprian Dorobantu s-a produs la doar doua zile dupa ce ancheta sa in dosarul finantarii ilegale a echipei Poli Timisoara a fost confirmata, definitiv, de instantele de judecata, care au decis condamnarea la cate 3 ani de inchisoare a patru fosti responsabili din Primaria Timisoara si recuperarea la bugetul local a 27 milioane de lei.

Este vorba despre fostul primar Gheorghe Ciuhandu, fostul secretar al primariei, Ioan Cojocari, fosta directoare economica, Smaranda Haraciu si fosta directoare a Directiei Comunicare, Violeta Mihalache.

Decesul fostului procuror face obiectul unui dosar penal, iar politistii incearca sa stabileasca imprejurarile in care s-a produs tragedia, scrie impactpress.ro.

Comentarii

comentarii