Acasă Actualitate Un grup ecologic a lansat un atac la Romsilva, după ce a...

Un grup ecologic a lansat un atac la Romsilva, după ce a descoperit urme de autovehicul în parcul național unde se află și Cascada Bigăr

286
DISTRIBUIȚI

Grupul Ecologic de Colaborare Nera lansează un atac la adresa Romsilva, după ce, în timp ce monitoriza biodiversitatea din Parcul Național Cheile Nerei – Beușnița, ar fi găsit urme de autovehicule. Acestea ar fi fost observate în zona de protecție dintre păstrăvărie și Ochiul Beiului. De altfel, din același parc național face parte și Cascada Bigăr, la a cărei prăbușire parțială face și grupul ecologic referire.

GEC Nera consideră că, astfel, Romsilva face discriminare între oamenii de rând și „VIP-urile de partid sau cu bani”, având de pierdut doar natura. Iată ce mesaj transmite grupul ecologic:

„La prăbușirea cascadei Bigăr, Romsilva s-a scos dând vina pe natură. Cu urmele de autovehicule din zona de protecție integrală este greu să mai dea vina pe cineva. Grupul Ecologic de Colaborare Nera, organizație nonguvernamentală comunitară, apolitică și nonprofit a realizat în data de 15.06.2021 o monitorizare a stării biodiversității și a factorilor de mediu din Parcul Național Cheile Nerei – Beușnița.

În contrast cu aprecierea generală că ecosistemele din parc sunt într-o stare bună de conservare nu trebuie omis faptul că ROMSILVA, administratorul PN Cheile Nerei-Beușnița, îi  tratează «discriminator» pe vizitatorii parcului. Turiștii de rând sunt obligați, cum este și normal conform legii ariilor naturale protejate, să parcurgă pe jos traseul între păstrăvărie și cascada Beușnița, în timp ce «VIP-urilor» de la partid sau cu bani li se permite să treacă prin incinta păstrăvăriei cu autovehicule și să-și continue drumul în zona de protecție integrală dintre păstrăvărie și Ochiul Beiului”.

Comentarii

comentarii