Acasă Economic Un grup spaniol, deținut de Ion Ţiriac, vrea să construiască un cartier...

Un grup spaniol, deținut de Ion Ţiriac, vrea să construiască un cartier rezdenţial pe locul vechiului Abator al Timişoarei

3231
DISTRIBUIȚI

Primăria Timişoara a anunţat etapa elaborării propunerilor PUZ şi RLU aferent, de informare şi consultare a publicului cu privire la documentaţia: Plan Urbanistic Zonal – „PUZ Abator Proiect imobiliar mixt”.

Abandonat din cauza crizei economice, proiectul unor investitori spanioli de a deschide la Timişoara un mall, alături de omul de afaceri Ion Ţiriac, a fost regândit. Astfel în locaţia unde se află fostul Abator al oraşului, situat pe bulevardul Eroilor de la Tisa, monument istoric, se va construi un cartier reudenţial. Clădirile care fac parte din acest ansamblu care figurează pe Lista monumentelor istorice din judeţul Timiş, acestea neputând fi demolate.  

Proprietarul actual al Abatorului este grupul spaniol Goldale Real Estate, componentă a grupului de firme a omului de afaceri Ion Ţiriac. Goldale Real Estate a demarat realizarea unui nou PUZ, cu câteva modificări faţă de cel vechi. Este vorba de realizarea unui proiect imobiliar mixt – locuire colectivă, comerţ, servicii, hotel şi birouri – care va cuprinde mai multe clădiri, blocuri rezidenţiale, parcări subtarene pe două niveluri, dar şi restaurarea clădirii monument istoric şi crearea de spatii verzi.

Consultarea documentaţiei poate fi făcută pe site-ul Primariei Timisoara www.primariatm.ro în sectiunea „Planuri urbanistice/ Planuri urbanistice supuse informarii si consultarii publicului” sau la sediul Primăriei Municipiului Timişoara în perioada 11.08.2020 -04.09.2020.   Intâlnirea cu proiectantul  se va desfăşura prin platforma online ZOOM în data de 19.08.2020 timp de o oră, de la 14.00, în cadrul căreia pot fi adresate întrebări proiectantului cu privire la documentaţia numită mai sus.

Comentarii

comentarii