Acasă Eveniment Un hacker timișorean a spart contul bancar al unei femei de afaceri...

Un hacker timișorean a spart contul bancar al unei femei de afaceri și a sustras peste 184 de mii de euro

1072
DISTRIBUIȚI

Politistii specializați în combaterea criminalității informatice din Timiș, sub coordonarea procurorilor DIICOT, au reușit să finalizeze ancheta într-un dosar extrem de complex, în care au investigat spargerea unui cont bancar și retragerea frauduloasă a unei mari sume de bani.

Suspectul, un hacker în vârstă de 29 de ani, a fost prins și dus în fața judecătorilor cu propunere de arestare preventivă, însă magistrații au decis  plasarea acestuia sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Tânărul este acuzat că ar fi spart parolele sistemului informatic al unei bănci, că a modificat numărul de telefon și adresa de e-mail înregistrate pe numele unui client, o femeie de afaceri în vârstă de 45 de ani, după care a solicitat emiterea unui nou card bancar cu acces la soldul în euro.

După primirea cardului, în perioada 2015 – 2017, a efectuat operațiuni repetate de retrageri de bani cash din contul femeii, cauzându-i un prejudiciu în valoare de 184.722,08 euro.

În prezent, hacker-ul este cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de alterare a integrității datelor informatice, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos și acces ilegal la un sistem informatic.

Comentarii

comentarii