Acasă Eveniment Un iranian a plătit 2000 dolari pentru un pașaport francez fals ca...

Un iranian a plătit 2000 dolari pentru un pașaport francez fals ca să treacă granița la Nădlac

970
DISTRIBUIȚI

 Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat un cetățean din Iran care a încercat să iasă ilegal din ţară folosindu-se de un paşaport francez fals.

În data de 14 octombrie, ora 18:00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, județul Arad, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, o persoană de sex masculin care, la controlul de frontieră, s-a legitimat cu un paşaport cu însemnele autorităţilor franceze.

Cu ocazia verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că documentul prezentat nu îndeplinește condițiile de formă și fond  ale unuia autentic, fiind fals, motiv pentru care bărbatul a fost dus la sediul instituției pentru cercetări.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că persoana în cauză este cetățeanul iranian, Abari R., în vârstă de 33 de ani.

Faţă de cele constatate, bărbatul a declarat că a obţinut paşaportul fals de la o persoană a cărei identitate nu o cunoaşte, contra sumei de 2.000 dolari şi a recurs la această metodă deoarece dorea să ajungă în Franţa.

În cauză, poliţiştii de frontieră au întocmit actele de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat şi uz de fals, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Comentarii

comentarii