Acasă Promo Un junior care se pregătește cu FC Barcelona, premiat la 60 de...

Un junior care se pregătește cu FC Barcelona, premiat la 60 de ani de la înfiinţarea CS Unirea Sânnicolau Mare

DISTRIBUIȚI

Clubul Sportiv (CS) Unirea Sânnicolau Mare a marcat aniversarea a 60 de ani de existenţă, printr-un regal handbalistic cu şase meciuri internaţionale, invitaţi speciali, premii de excelenţă, lansarea unei reviste şi a noului imn al Clubului.

Cel mai aşteptat moment a fost confruntarea la handbal masculin, între multipla campioană naţională la zi, RK Vojvodina, deţinătoarea titlului în Serbia, şi MOL-Pick Szeged, echipa de Champions League cu unii dintre cei mai titraţi jucători din Europa. Echipa ungară s-a imps cu un scorul de 34-18, dar sârbii au impresionat prin jocul prestat.

La handbal feminin senioare, echipa HC Zalău, antrenată de Gheorghe Tadici, a învins cu 32 la 27 echipa EUbility Group Bekescsaba Elore NKSE, iar SCM Craiova a pierdut în faţa celor de la Siofoki KC cu scorul de 15 la 30.

În cea de-a doua zi, Zalăul a ratat victoria într-un meci foarte strâns cu Siofoki KC (26-27), iar SCM Craiova a punctat în fala Bekescsaba Elore, câştigând cu scorul de 28 la 15.

Înaintea competiţiilor echipelor de Liga I, junioarele 2002-2003 ale Clubului Sportiv Unirea Sânnicolau Mare au jucat cu omoloage lor de la echipa Bekescsaba Elore.

Momentul aniversar pentru Clubul Unirea a fost marcat şi printr-o serie de distincţii acordate unor jucători care au contribuit la mişcarea handbalistică şi care păstrează un loc special în inima publicului local.

Hans Gunther Schmidt, campion naţional de juniori cu Ştiinţa Timişoara, campion naţional cu Steaua de 8 ori, campion de 7 ori cu VfL Gummersbach şi de 4 ori în Liga Campionilor a primit premiu pentru întreaga activitate sportivă, iar jucătorii echipei de prima ligă în anii ’80, CS Unirea (Comerţul), au fost în atenţia publicului pentru rezultatele obţinute de-a lungul anilor de competiţie sportivă.

Organizatorii au mai acordat o diplomă jucătorului Andrei Bulze, care momentan se pregăteşte cu FC Barcelona şi pe care îl aşteaptă un parcurs excepţional în carieră.

Totodată, organizatorii evenimentului au surprins publicul cu lansarea noului imn al CS Unirea Sânnicolau Mare, mare parte din creditul succesului revenind lui Flavius Buda.

„CS Unirea merită întreaga noastră apreciere, iar fiecare membru al său, fiecare echipă, antrenor sau persoană care a contribuit la activitatea clubului, merită respect şi admiraţie. De-a lungul celor 60 de ani au fost momente mai bune sau mai rele, dar datorită celor care au rămas alături de club, acesta a trecut cu eleganţă prin toate” a spus Dănuţ Groza, primarul oraşului Sânnicolau Mare, care a  organizat evenimentul.

Comentarii

comentarii