Acasă Actualitate Un jurnalist timişorean cere azil politic în Austria

Un jurnalist timişorean cere azil politic în Austria

643
DISTRIBUIȚI

Datorită evoluţiilor negative ale climatului social-politic din România, cu degradarea parametrilor de securitate de care au parte cetăţenii

Valentin Handro, redactor-şef al agenţiei de presă Inforama, cu sediul la Timişoara, cere azil politic în Austria. Jurnalistul se va adresa în aceste zile reprezentanţei diplomatice a Austriei pentru a-i acorda azilul politic. De ce cere acest lucru? Datorită evoluţiilor negative ale climatului social-politic din România.

„Vă rugăm prin prezenta să ne furnizaţi asistenţa si intervenţiile procedurale necesare pentru depunerea solicitării de azil politic în Austria la autorităţile competente în acest sens. În prezent mă aflu ca jurnalist acreditat la jocurile olimpice de tineret, ediţia de iarnă, organizate în oraşul Innsbruck. Din partea redacţiei noastre participă, în calitate de reprezentant mass-media la această competiţie internaţională,  domnul Handro Valentin Adrian. Ne interesează să ne ajutaţi cu demersurile diplomatice în această speţă, acţiuni de suport care trebuie urmate pentru obţinerea statutului de azilant în această ţară”, scrie în depeşa trimisă, marţi dimineaţă, Ambasadei Austriei de către redactorul-şef al agenţiei Inforama (inforamapress.wordpress.com).

„Evoluţiile negative ale climatului social-politic din România”

Persoana avută în vedere din partea noastră pentru aceaste demersuri care participă pe teritoriul Austriei la întrecerea sportivă amintită este editor foto şi ştiri, membru al organizaţiei internaţionale profesionale FIJ (Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor). „Evoluţiile negative ale climatului social-politic din România cu degradarea parametrilor de securitate de care au parte cetăţenii este motivaţia care o invoc pentru mine ca om de presă sportivă, reprezentant al mediei şi societăţii româneşti şi dacă nu se dovedeşte că se acordă un astfel de tratament pentru ziarişti sportivi români vom escalada situaţia către organizaţiile internaţionale amintite. În concluzie, aşteptăm răspunsul dumneavoastră telefonic sau în scris prin mijloacele de contact disponibile pentru comunicarea aspectelor specifice. Suntem încredinţaţi că prezenta solicitare se va bucura de un bun ecou şi vă asigurăm de întreaga noastră consideraţie”, scrie în scrisoarea adresată ambasadei.

Valentin Handro are 37 de ani, primul articol de presă fiind publicat sub semnătura sa în 1992 în Jurnalul de Timiş, săptămânal scos de Intact. Agenţia de presă Inforama a constituit-o în 2006 – „un proiect al fotografilor, dar şi al celor care scriu texte”.

Comentarii

comentarii