Acasă Actualitate Un macedonean și un sârb făceau, ilegal, pâine la o firmă din...

Un macedonean și un sârb făceau, ilegal, pâine la o firmă din Timișoara

1552
DISTRIBUIȚI

Un producător de panificație din Timișoara a fost amendat cu zeci de mii de lei după ce polițiștii de la imigrări au descoperit că avea angajați, la negru, un macedonean și un sârb. Angajații au fost descoperiți în timpul unui control specific la mai multe societăți din oraș.

Cei doi au fost depistați de polițiștii timișeni de la Inspectoratul General pentru Imigrări. Oamenii legii au organizat o acțiunie pentru prevenirea și combaterea muncii nedeclarate a  cetățenilor străini.

„Astfel, în urma controalelor la mai multe societăți comerciale, polițiștii au depistat doi bărbați de 38 și 29 de ani, din Macedonia, respectiv Serbia, care desfășurau activități lucrative fără forme legale la o societate comercială cu obiect de activitate ,producerea și comercializarea produselor de panificație. Urmare a celor constatate, polițiștii de imigrări au sancționat contravențional reprezentanții societății comerciale, cu amendă în valoare de 20.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor O.G. nr. 25 din 26 august 2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României, respectiv pentru primirea la muncă pe teritoriul României a străinilor fără a deține aviz de angajare. Acţiunile desfăşurate de poliţişti urmăresc asigurarea ordinii şi siguranţei cetăţeanului prin exercitarea unui control permanent asupra respectării legalităţii şederii în România a străinilor, precum şi combaterea migraţiei ilegale și a muncii nedeclarate”, se precizează într-un comunicat al poliției.

Comentarii

comentarii