Acasă Actualitate Un manager de teatru şi trei funcţionari publici, incompatibili

Un manager de teatru şi trei funcţionari publici, incompatibili

523
DISTRIBUIȚI

aniTrei funcţionari publici şi un manager au fost declaraţi incompatibili de Agenţia Naţională de Integritate, ca urmare a exercitării simultane a mai multor funcţii şi calităţi, contrar prevederilor legale.

Potrivit ANI, directorul teatrului ”Maria Filotti” din Brăila, Mircea Oprişan Bodolan, a fost declarat incompatibil deoarece a exercitat, simultan, funcţii de conducere la două instituţii publice de cultură – manager al teatrului şi director la Casa de Cultură Sector 3 Bucureşti, în perioada 1 iulie – 13 decembrie 2011.
De asemenea, ANI a constatat stare de incompatibilitate şi în cazul a trei funcţionari publici: un consilier superior în cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Caraş – Severin, un director executiv adjunct la Direcţia de Sănătate Publică Arad şi un secretar al comunei Frumuşani, jud. Călăraşi.
“Codruţ – Dan Bucateş se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 12 noiembrie 2009, întrucât exercită, simultan, funcţia publică de execuţie de consilier superior în cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Caraş – Severin şi asociat unic al SC General Agro SRL, Reşiţa. Negru Dana Gabriela se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 8 noiembrie 2010, întrucât exercită, simultan, funcţia publică de conducere de director executiv adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică a jud. Arad, funcţia de medic primar specialitatea epidemiologie în cadrul SC Terapeutica SA şi calitatea de prestator activităţi de consultanţă în specialitatea epidemiologie în cadrul SC Genesys Medical Clinic SRL”, informează ANI.
Totodată, Corina Anişoara Ţone se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 1 august 2008, întrucât exercită, simultan, funcţia publică de secretar al comunei Frumuşani în cadrul Primăriei Frumuşani, jud. Călăraşi, şi administrator financiar patrimoniu în cadrul Şcolii Gimnaziale nr. 1 Frumuşani.
ANI precizează că toate persoanele menţionate au fost informate despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază – de a fi asistaţi sau reprezentaţi de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. “Cu excepţia lui Negru Dana Gabriela, persoanele evaluate nu au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare”, precizează ANI.

Comentarii

comentarii