Acasă Actualitate Un medic din Timişoara s-a infectat la o lună după doza de...

Un medic din Timişoara s-a infectat la o lună după doza de rapel de la Pfizer

3067
DISTRIBUIȚI

La mai bine de o lună de la rapel, un medic radiolog din Timişoara a fost diagnosticat cu coronavirus. E unul dintre cei la care vaccinul pare să nu fi avut efectul aşteptat. Cam 5% dintre vaccinaţi se pot infecta chiar şi după administrarea celei de-a doua doze. Medicul timişorean a făcut o formă uşoară a bolii. Deşi el se numără printre ghinionişti, continuă să-i îndemne pe oameni să se vaccineze.

Marius Moise este medic radiolog la o clinică privată din Timişoara. Fiind în linia întâi, s-a numărat printre primii vaccinaţi. La începutul lunii ianuarie a primit serul de la Pfizer. 21 de zile mai târziu a făcut şi rapelul. Iar la mai bine de o lună, pe 28 februarie, a aflat că este pozitiv la Covid-19, deşi nu demult îşi făcuse şi testul de depistare a anticorpilor.

Marius Moise, medic radiolog: “Am făcut analiza, mi-a ieşit un număr de 600, undeva peste 400, teoretic se pare că imunitatea este formată, dar se pare că şi cu nivelul de 600 nu am avut suficientă imunitate”.

Tusea şi nasul înfundat l-au pus pe gânduri. A crezut iniţial că e vorba de o viroză, dar a preferat totuşi să se testeze pentru siguranţa celor din jur, mai ales că lucrează în mediul sanitar.

Marius Moise: “E posibil să fie noua tulpină care e uşor mai agresivă. Oricum şi simptomele covidului sunt destul de nespecifice aşa că doar un test PCR poate pune un diagnostic cert”.

Depistat pozitiv, Marius s-a izolat la domiciliu pentru 14 zile. Ştia de la început că există riscul să facă boala, chiar şi vaccinat fiind, aşa că se bucură că este doar o formă uşoară.

Marius Moise, medic radiolog: “Practic, sunt printre cei 5% cărora vaccinul nu le oferă o protecţie suficientă. Sfatul meu pentru toţi oamenii e să nu intre în panică, vaccinul trebuie făcut facă există posibilitatea!”

Sursa: observatornews.ro

Comentarii

comentarii