Acasă Actualitate Un milion de euro a costat reabilitarea Clincii ATI, din cadrul Spitalului...

Un milion de euro a costat reabilitarea Clincii ATI, din cadrul Spitalului Judeţean Timişoara

DISTRIBUIȚI

Un milion de euro a costat reabilitarea Clincii de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI), din cadrul Spitalului Judeţean Timişoara, inaugurată oficial joi, 23 februarie, de la ora 11.00.

„E un vis împlinit la care lucrăm de mulţi ani. Un proiect foarte important pentru clinică, spital şi pentru comunitatea timişoreană”, a declarat prof. univ. dr. Dorel Săndesc, şeful clinicii.

 

La eveniment au participat şi fostul şef al secţiei, prof. Aurel Mogoşanu, dar şi maestrul Gheorghe Zamfir, un prieten al prof. Săndesc. Zamfir a subliniat că şi el vindecă sufletul oamenilor, dar prin muzică. Prof. Săndesc ar trebui clonat, 10 exemplare să fie trimise la Iaşi, 10 la Bucureşti sau în alte oraşe, unde e nevoie de asemenea oameni devotaţi meseriei.

Prof. univ. dr. Horia Vermeşan, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Timiş, a amintit de importanţa secţiei ATI, nu numai pentru pacienţii din judeţul Timiş, ci pentru pacienţii din judeţele limitrofe. „ATI a reprezentat Spitalul Judeţean Timişoara cu onoare deosebită întotdeauna”, a precizat Vermeşan.

Banii necesari finalizării proiectului au venit de la Consiliul Judeţean Timiş, proprietarul clădirii. „Când am preluat secţia, visul de a o duce mai departe cu succes l-am continuat cu ajutorul maestrului Aurel Mogoşanu. Toată lumea a încurajat ideea”, a conchis Săndesc.

Problema cea mare este faptul că CJT a alocat 4,5 milioane de euro, dar nu s-au cheltuit pe proiecte decât 2,2 milioane. De aceea e nevoie de o colaborare mai bună între autorităţi şi corpul medical. Două dintre proiectele ce aşteaptă să fie finalizate sunt noua maternitate ce va fi construită, în perimetrul spitalului judeţean, şi institutul de oncologie, ce va fi construit în Calea Torontalului. Se mai doreştre edificarea unei bănci de organe şi un institut de cercetare în domeniul oncologiei.

Comentarii

comentarii