Acasă Uncategorized Un milion de lei pentru școlile speciale din Timiș. Banii vin din...

Un milion de lei pentru școlile speciale din Timiș. Banii vin din fonduri europene

DISTRIBUIȚI

CJ Timiș consolidează capacitatea unităților de învățământ special în vederea reducerii riscurilor sanitare, inclusiv cele cauzate de COVID-19. Instituția implementează un proiect cu o valoare de aproape un milion de lei, șapte unități de învățământ beneficiind de echipamente de protecție și prevenție. Proiectul a fost depus în data de 8 ianuarie anul trecut, iar contractul de finanțare a fost semnat zilele trecute.

Beneficiari sunt elevii, cadrele didactice, personalul didactic auxiliar și cel nedidactic din școli speciale de stat din Timiș finanțate de Consiliul Județean. Vorbim de șase unități de învățământ din Timișoara (liceele „Iris” și „Gheorghe Atanasiu”, centrele școlare pentru educație incluzivă „Dumitru Ciumăgeanu”, „Paul Popescu Neveanu” și „Constantin Pufan”, Centrul de Resurse și Asistență Educațională „Speranța”) și Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Constantin Păunescu” din Recaș.

„Tratăm cu maxim interes aceste unități de învățământ care se află în grija Consiliului Județean Timiș. Printre prioritățile noastre se numără condițiile sanitare, infrastructura educațională, dar mai ales creșterea rezilienței per ansamblu. Un bun exemplu în acest sens este Liceul Iris, unde creștem considerabil calitatea spațiilor de studiu, printr-o investiție de milioane de lei. Depunem eforturi pentru a spori gradul de siguranță sanitară, cât și pentru a asigura condiții demne pentru elevi și cadre didactice. Este o manifestare a respectului pe care-l purtăm copiilor, familiilor și celor care le asigură pregătire educațională și îndrumare în viață”, spune administratorul public al județului, Marian Constantin Vasile.

Comentarii

comentarii