Acasă Actualitate Un nou festival-concurs al Primăriei Timişoara, “Bega Music”

Un nou festival-concurs al Primăriei Timişoara, “Bega Music”

1160
DISTRIBUIȚI

Un festival fără muzică populară şi manele! Primăria Timişoara iese pe piaţa locală cu un nou festival, de această dată, sub formă concurs de interpretare vocală şi creaţie: “Bega Music Festival”, care va avea loc în perioada 7-9 iunie, în Piaţa Victoriei.

Evenimentul este parte integrantă a Festivalului Artelor Timişorene şi urmăreşte crearea unei emulaţii în viaţa artistică a oraşului, în perspectiva exercitării titlului de Capitală Europeană a Culturii 2021.

“Scopul festivalului este de identificarea celor mai talentaţi şi competitivi  solişti vocali, cu vârsta cuprinsă între 15 – 30 de ani împliniţi la data înscrierii în concurs, născuţi în judeţul Timiş sau care trăiesc aici ori sunt elevi, studenţi, absolvenţi ai instituţiilor de învăţământ din Timişoara, în vederea promovării lor prin evenimentele gestionate de către Primăria Timişoara”, susţine Biroul Evenimente al Primăriei Timişoara.

Se mai are în vedere atragerea compozitorilor consacraţi dar şi a celor tineri, a trupelor timişorene cu tradiţie şi a tinerilor în scopul de a se implica în programul de spectacole al oraşului, de a se promova ca reprezentând Timişoara, sens în care piesele câştigătoare vor putea fi incluse, cu respectarea prevederilor legii dreptului de autor, pe un CD reprezentativ al oraşului ce va fi realizat de către Primăria Timişoara ca element de promovare în perspectiva anului 2021.

Concursul se va derula pe două secţiuni, interpretare vocală şi creaţie.

Repertoriul abordat poate cuprinde piese din zona muzicii pop, rock, jazz, dance, blues, folk, hip-hop, music-hall etc. Nu pot fi abordate în acest concurs piese de muzică populară, romanţe, manele şi cântece de petrecere. Melodia aleasă trebuie să aibă versuri adecvate vârstei, o durata de maxim 4 minute, să nu conţină elemente vulgare, xenofobe, antisemite, rasiste, concurentul fiind cel responsabil pentru consecinţele directe sau indirecte ale utilizării piesei din concurs (în privinţa drepturilor de autor şi a celor conexe).

Se vor acorda următoarele premii, în ordinea descrescătoare a notelor finale obţinute de concurenţi: Premiul I – 2.000 lei; Premiul II – 1.500 lei; Premiul III – 1.000 lei: Două menţiuni a câte 500 de lei. Alte premii speciale din partea partenerilor.

Premiile pentru secţiunea Creaţie sunt mai consistente, pentru că şi munca este incomparabilă. Premiul I: 4.000 lei; Premiul II – 3.000 lei; Premiul III – 2.000 lei şi două menţiuni a câte 1.000 de lei, plus

alte premii speciale din partea partenerilor.

Juriul îşi rezervă dreptul de a nu acorda premiile dacă constată că nu îndeplinesc baremul de notare (locul I – minimum 9). Notarea concurenţilor se va face de la 1 la 10, cu zecimale de către fiecare membru al comisiei de jurizare. Piesele finaliste vor putea face parte, cu acordul compozitorului şi al artistului-interpret, de pe viitorul compact-disc de promovare a oraşului Timişoara.

Comentarii

comentarii