Acasă Actualitate Un nou proiect transfrontalier Lugoj – Mako

Un nou proiect transfrontalier Lugoj – Mako

400
DISTRIBUIȚI

Se doreşte accesarea de fonduri europene nerambursabile pentru reabilitarea şi dotarea cu aparatură a spitalelor din cele două oraşe

Spitalul Municipal Lugoj împreună cu Spitalul Clinic „Dr. Diosszilagyi Samuel” din oraşul Mako (Ungaria) au finalizat elaborarea unui nou proiect în cadrul Programului de Vecinătate Ungaria – România 2007-2013. Valoarea totală a proiectului este de 1.350.000 de euro, din care 900.000 de euro pentru Spitalul Municipal Lugoj (contribuţia locală este de doar 2%) şi 450.000 de euro pentru Spitalul Clinic „Dr. Diosszilagyi Samuel” din Mako.

„În cadrul acestui proiect intenţionăm să efectuăm câteva investiţii complexe. Obiectivul primordial al proiectului este reabilitarea Secţiei de Primire Urgenţe, care se va muta de la demisol la parterul pavilionului central, fiindcă noi deservim toată zona Lugojului, cu o populaţie de peste 100.000 de locuitori, şi dorim să mărim şansele de reabilitare a situaţiei sănătăţii populaţiei din zonă şi prin reducerea timpului şi a cheltuielilor de spitalizare. Tot la capitolul infrastructură sunt incluse şi reorganizarea Secţiei de obstetrică-ginecologie, aflată în pavilionul central, dar şi montarea unui lift cu două staţii care să ajute la transportul bolnavilor. Proiectul mai cuprinde dotarea cu aparatură medicală, diverse schimburi de experienţă prin work-shop-uri şi conferinţe internaţionale, precum şi o campanie continuă la nivelul celor două municipalităţi, Lugoj şi Mako, de informare a populaţiei şi organizarea unor acţiuni tip Ziua porţilor deschise”, a declarat ec. Florin Voichescu, managerul Spitalului Municipal Lugoj.

Proiectul a fost depus spre evaluare la Secretariatul Tehnic Comun pentru Programul de Vecinătate Ungaria – România 2007 – 2013 din Budapesta, jurizarea finală urmând să aibă loc în toamna acestui an. Dacă va fi aprobat şi se va obţine finanţarea nerambursabilă, proiectul va fi implementat pe parcursul a 18 luni, în perioada 1 ianuarie 2013 – 30 iunie 2014.

Comentarii

comentarii