Acasă Actualitate Un nou protest la Timișoara – Foto

Un nou protest la Timișoara – Foto

1689
DISTRIBUIȚI

Timişorenii au ieşit din nou în stradă duminică seara, pentru a protesta împotriva guvernului PSD+ALDE, a PSD, a liderului Liviu Dragnea, a parlamentului penal şi a ministrului Justiţiei.

Înarmaţi cu vuvuzele, steaguri şi lozinci scrise, cei circa 1.500 de protestatari au şi mărşăluit până la Palatul Dicasterial, scandând pe tot traseul ”Hoţii, hoţii”, ”DNA să vină să vă ia”, ”Nu vrem să fim conduşi de hoţi”, ”Săriţi cu toţii şi strigaţi tare, Democraţia nu e de vânzare” sau ”1-2, 1-2, Dragnea la gunoi”, ”Să vă fie frică, ţara se ridică”.

Vorbitorii din Piaţa Victoriei au arătat să cei din puterea executivă sunt disperaţi, pentru că sunt penali, şi de aceea vor să treacă ”pe repede înainte legile Justiţiei (…). E crucial să ne opunem acestor legi, pentru că vor ciunti din integritatea şi independenţa unor instituţii fundamentale ale statului român”.

De aceea, au spus ei, este necesar ca protestele să crească în amploare, pentru a-i stopa din demersul lor să-şi voteze ”marea evadare în parlament”.

Ei au criticat şi eliberarea infractorilor din puşcării, intenţia de modificare a legii funcţionarului public, a codului fiscal.

După încheierea marşului, circa 500 de oameni au revenit în Piaţa Operei, unde au intonat, la fel ca în deschiderea protestului, Imnul de Stat al României, şi şi-au dat întâlnire duminica viitoare la ora 19.00, ”dacă nu se va întâmpla ceva mai grav, care să ne determine să ieşim mai repede în stradă”.

Comentarii

comentarii