Acasă Actualitate Un nou scandal între clanurile de romi

Un nou scandal între clanurile de romi

DISTRIBUIȚI

La Lugoj,
• Poliţiştii au efectuat trei percheziţii simultane, ocazie cu care au fost confiscate un pistol cu gaz şi mai multe arme albe – topoare, săbii, cuţite, suliţe, bâte
Situaţia tensionată dintre două familii de romi din Lugoj a generat un nou scandal. Sâmbătă seara, patru membri ai celor două familii s-au fugărit pe stradă, ameninţându-se şi înjurându-se reciproc. Conflictul a fost temperat de poliţişti, însă unul dintre actorii implicaţi în scandal s-a întors la domiciliul unuia dintre rivali cu un pistol şi a început să tragă câteva focuri de armă în casa acestuia. A fost necesară intervenţia trupelor speciale DPIR de la IPJ  Timiş, care au intervenit în forţă pentru a aplana conflictul.
Duminică, la orele amiezii, cu avizul Parchetului de pe lângă Judecătoria Lugoj şi sub comanda şefului IPJ Timiş, Săndel Palade, Detaşamentul de Intervenţie Rapidă de la Timişoara, împreună cu câini de intervenţi, a efectuat percheziţii simultane la trei palate ţigăneşti situate pe străzile Timişorii, Ţesătorilor şi Episcop dr. Ioan Bălan, de unde au ridicat un pistol cu gaz marca „Walther” cu şapte cartuşe, precum şi mai multe arme albe – topoare, săbii, cuţite, suliţe şi bâte.

„Vrem ca în Lugoj să fie linişte”

„Semnalul pe care IPJ Timiş vrea să-l dea populaţiei municipiului Lugoj este că noi nu vom tolera nimic care să fie împotriva legii.
Dacă trebuie să mut tot Inspectoratul la Lugoj o să-l mut, astfel ca în Lugoj să am linişte.
Niciodată nu voi permite ca în Lugoj alţii să încerce să facă legea. Vrem să fie linişte, iar măsurile vor fi radicale.
Îi vom călca pe cap ori de câte ori vor mişca şi atâtea dosare penale le fac până ori – ori.
Noi nu vom ceda sub nicio formă. Vrem ca în Lugoj să fie linişte. Dacă nu o voi putea face cu poliţia locală o să aduc din altă parte şi tot o fac.
Dar şi de data aceasta Poliţia Lugoj şi-a făcut datoria, e adevărat sensibilizată de cei de la Timişoara, dar şi-a făcut treaba”, a declarat Săndel Palade, într-o conferinţă de presă susţinută duminică la Lugoj.

Patru dosare penale pentru ameninţări şi ultraj

Şeful IPJ Timiş, a refuzat însă să dea detalii despre acţiunea în forţă a poliţiştilor, motivând că „e o chestiune care nu e oportună”.
„Nu pot să vă spun detalii unde s-au făcut percheziţii, pentru că e o chestiune care nu e oportună. Consider că s-au făcut percheziţii acolo unde a trebuit, la cei care au încălcat legea sau intenţionau să o încalce, motiv pentru care şi semnalul către ei e să îşi vadă de treabă”, a declarat Palade, menţionând totuşi că patru persoane au fost sancţionate contravenţional, întocmindu-li-se şi dosare de cercetare penală pentru ameninţare şi ultraj.

Primarul vrea acţiuni ferme

La întâlnirea conducerii IPJ Timiş cu presa a fost prezent şi primarul municipiului Lugoj, Francisc Boldea, care a declarat: „Mesajul meu e de solidaritate cu organele de stat pentru a restabili imediat ordinea atunci când ceva se întâmplă în municipiul Lugoj.
Nu avem nevoie ca din cauza a două – trei familii, imaginea oraşului să fie stricată.
De aceea cred că acţiunile trebuie să fie ferme”.

Comentarii

comentarii