Acasă Actualitate Un nou scandal la Filarmonica Banatul din Timișoara între sindicaliști și directorul...

Un nou scandal la Filarmonica Banatul din Timișoara între sindicaliști și directorul Ioan Gârboni

1888
DISTRIBUIȚI

Artiștii Filarmonicii “Banatul” din Timișoara semnalează noi acțiuni, considerate de ei anticulturale, de care se face responsabilă direcțiunea filarmonicii.

Sindicaliștii susțin următoarele: “Datorită unui management prost, nu s-a dorit acordarea concediilor de odihnă conform legii, acestea fiind acordate fracționat. Din această cauza suntem obligați ca, în luna august, să susținem o serie de concerte cu o singură repetiție, (în programul normal de concerte se fac 4 repetiții, plus o repetiție generală). Acest fapt va afecta atât profesionalismul filarmonicii noastre, cât și calitatea repertoriului și a interpretării, fiind obligați să scoatem lucrări importante din programele noastre. Considerăm această o atitudine anticulturala a directorului Ioan C. Garboni, deoarece se îndreaptă atât asupra artiștilor, cât și asupra publicului timișorean, scăzând nivelul prestațiilor filarmonicii. Instituția noastră este una dintre cele mai importante instituții de cultură din oraș, mai ales pe fondul câștigării de către Timișoara a Titlului de Capitală Europeană a Culturii.

Solicităm autorităților Timișoarei, atât Primăriei cât și Consiliului Local, să ia măsuri urgențe pentru stoparea abaterilor grave de la litera și spiritul legii, pe care conducerea filarmonicii le-a  îndreptat  împotriva artiștilor filarmonicii. Dorim că prestațiile noastre artistice să fie de cea mai bună calitate, nu să facem programe de o valoare îndoielnică  și să fim sancționați de către spectatori prin  săli goale”, susține sindicatul artiștilor din cadrul Filarmonicii Banatul.

Directorul Filarmonicii Banatul, Ioan Gârboni, contactat de ZIUA de Vest pentru a-și spune un punct de vedere despre această nouă problemă, a replicat cu aroganță că el nu declară nimic. “Scrieți ce vreți eu nu vreau să îmi spun nicio părere. Sunt cu corpul de control. E hotărârea lor. Mulțumesc”, a declarat scurt Ioan Gârboni, luni 25 iunie.

Comentarii

comentarii