Acasă Actualitate Un nou spital din Timișoara va prelua pacienții COVID

Un nou spital din Timișoara va prelua pacienții COVID

3269
DISTRIBUIȚI

Secția Clinică de Recuperare Cardiovasculară a fost inclusă, pe 19 octombrie, pe lista spitalelor care preiau cazurile de COVID-19. Această unitate devine, astfel, secție exterioară a Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș”, aducând un surplus de 48 de paturi.

Decizia a fost luată prin Ordinul Ministrului Sănătății nr. 1791 /19 octombrie 2020, publicat în aceeași zi în Monitorul Oficial nr. 960/ 19 octombrie 2020. Prin acest ordin, se modifică şi completează Ordinul Ministrului Sănătăţii nr. 555/2020, privind aprobarea Planului de măsuri pentru pregătirea spitalelor în contextul epidemiei de coronavirus COVID-19, a Listei spitalelor care asigură asistenţa medicală pacienţilor testaţi pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 în faza I şi în faza a II-a şi a Listei cu spitalele de suport pentru pacienţii testaţi pozitiv sau suspecţi cu virusul SARS-CoV-2.

Aducerea acestei secții în subordinea Spitalului „Victor Babeș” a fost anunțată încă de acum două săptămâni de managerul Cristian Oancea, cu ocazia vizitei primarului ales al Timișoarei, Dominic Fritz la spital.

Comentarii

comentarii