Acasă Actualitate Un nou vis frumos al primarului Nicolae Robu: parcare smart, undeva în...

Un nou vis frumos al primarului Nicolae Robu: parcare smart, undeva în centrul Timișoarei

1149
DISTRIBUIȚI

După ce primăria a dat-o în bară cu locaţiile pentru parcări în zona centrală a Timişoarei, edilul-şef vine cu o propunere futuristă: parcare smart.

Primarul Nicolae Robu a intervenit cu ideea parcării inteligente de vreo 7,5 milioane de lei, fără să se cunoască deocamdată locaţia.

Ideea primarului va costa 7,5 milioane de lei, bani care vor proveni din credite.

“Ştiţi cu ce probleme ne confruntăm în privinţa parcărilor în zona centrală. Toate încercările noastre de a rezolva problema aceasta, cu schimb de proprietăţi cu UVT, parcaj subteran în Parcul Civic, pe bd. Brătianu, în faţa Hotelului Central, niciuna nu s-a materializat.

Vrem atunci să facem un efort financiar mai mare şi să construim o parcare multinivel inteligentă, cu modul care se asamblează pe verticală şi care permit ca şoferul că vină cu maşina la parcare, apasă pe buton, sistemul duce maşina la etaj, iar şoferul pleacă. Este un sistem sigur. La plecare, şoferul vine, introduce cardul, sistemul inteligent coboară maşina iar şoferul o ia. Sistemul poate fi folosit îmbrăcat în verdeaţă, reclame sau se poate da un aspect de construcţie istorică. Costă mai mult, dar ca oraş sensibil la nou, ne putem permite.

Să introducem în prevederile bugetare şi bani minimal pentru iniţierea licitaţiei şi apoi suma mai mare, când se trece la cheltuirea banilor”, a explicat edilul.

Propunerea a fost introdusă în lista de investiţii pe rectificare bugetară.

“Credite bugetare 50.000 lei, credite angajament 7.500.000 lei. Suma se obţine prin diminuarea corespunzătoare de la amenajări Inel 2”, a explicat Dan Diaconu.

Amendamentele au trecut cu 15 voturi pentru.

Parcarea are mari șanse să rămână doar la stadiul de vis frumos la primarului Robu, la fel ca și parcările etajate din cartiere, sau cele 5 din zona centrală promise încă din campania electorală din 2012.

Comentarii

comentarii