Acasă Economic Un om de afaceri din Timișoara a reușit să dea o lovitură...

Un om de afaceri din Timișoara a reușit să dea o lovitură de 35 de milioane de euro pe piața imobiliară

1899
DISTRIBUIȚI

Tranzacție fără precedent în sudul Capitalei, în plină criză sanitară și financiară. Potrivit ultimelor informații, omul de afaceri Ovidiu Tender în vârstă de 64 de ani pregătește vânzarea terenului fostei uzine Vulcan din sudul Bucureștiului.

Surse au declarat pentru Profit.ro că Ovidiu Tender pregătește vânzarea terenului fostei uzine Vulcan din sudul Bucureștiului. În ceea ce privește valoarea tranzacției, potrivit surselor citate, aceasta ar putea depăși 35 de milioane de euro.

De cealaltă parte, demolarea celor 63 de clădiri de pe fosta platformă industrială este asigurată de Dragoș Bîlteanu, fost președinte al SIF Banat – Crișana, mai spun sursei citate.

Amintim faptul că în toamna anului trecut, Ovidiu Tender a transferat toate proprietățile imobiliare ale uzinei Vulcan pe o firmă nouă, pe care o controlează. Activele au fost preluate, la licitație, de Vulcan UPE SRL, pentru 13,1 milioane euro, în contul creanței deținute de această firmă, care era creditor garantat al Vulcan SA, relevă documente analizate de Profit.ro.

Fosta uzină a intrat în faliment în 2019 și este controlată de Ovidiu Tender din 2002.

Luna aceasta însă, schimbările au început să se resimtă. Mai exact, noua firmă a lui Tender a început demersurile demolării celor 63 de clădiri, cu o suprafață de peste 130.000 de metri pătrați, ce se află pe platforma industrială de 25,5 hectare din sudul Bucureștiului.

În ceea ce privește costul demolării, sursele citate precizează că a fost calculat la 7,2 milioane de euro, iar lucrarea i-a fost atribuită omului de afaceri Dragoș Bîlteanu. Totodată, familia Bîlteanu intenționează să vândă inclusiv infrastructura energetică care alimenta toate fabricile de pe platforma IMGB, unde activau printre cei mai mari consumatori de energie electrică din economia românească.

Deși întreaga lume se confruntă cu o criză financiară, Ovidiu Tender a găsit deja un potențial client. Omul de afaceri a primit o oferă de achiziție în valoare de 140 de euro/metru pătrat, pentru o dezvoltare preponderent rezidențială, cu obligația obținerii tuturor autorizațiilor, a spus o sursă Profit.ro din sectorul imobiliar. În cazul în care tranzacția va fi finalizată la un preț de 35,4 milioane euro, aceasta ar fi una dintre cele mai mari tranzacții cu teren din istoria pieței imobiliare locale.

Comentarii

comentarii