Acasă Actualitate Un oraș și șase comune din Timiș au fost scoase de pe...

Un oraș și șase comune din Timiș au fost scoase de pe toate listele cu restricții. Prelungiri sau schimbări de scenariu în alte patru UAT-uri

515
DISTRIBUIȚI

Sâmbătă, în ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Timiș au fost actualizate anexele cu scenariile de restricții pe localități, în funcție de evoluțiile ratelor de infectare. De această dată, au avut loc doar reevaluări la 14 zile, nefiind înregistrată nicio majorare pentru vreunul dintre praguri.

Concret, orașul Deta și comunele Giroc, Moșnița Nouă, Orțișoara, Săcălaz, Șag și Satchinez au ieșit de pe toate anexele, după ce ratele de infectare în aceste localități au scăzut sub 1,5 cazuri la mia de locuitori.

Pe de altă parte, Checea nu iese de pe anexe, ci doar scapă de restricțiile de weekend, după ce a fost aprobată trecerea din anexa 2 în anexa 4. Tot după reevaluare, Nădragul a rămas pe anexa 2, iar Dudeștii Noi și Giarmata au rămas pe anexa 4.

În continuare, nu există nicio localitate în județul Timiș pe anexa 1, cuprinzând localitățile cu o incidență a cazurilor peste 7,5/1000 de locuitori. Pe anexa 2, cuprinzând UAT-urile unde incidența cazurilor este mai mare de 4/1000 de locuitori și mai mică sau egală cu 7,5/1000 de locuitori, sunt cuprinse 2 localități, iar pe anexa 3, unde incidența cazurilor este mai mare de 3 și mai mica de 4/1000 de locuitori, sunt cuprinse 2 UAT-uri. Pe anexa 4, cea cu localitățile cu incidențe între 1,5 și 3/1000 de locuitori, sunt 13. Măsurile adoptate sâmbătă se vor aplica începând de duminică, 23.05.2021.

Hotărârea CJSU Timiș din 22 mai, incluzând și anexele:

HCJSU-73-MODIFICARE-ANEXE-1

Comentarii

comentarii