Acasă Eveniment Un pirotehnician a rămas o tonă de artificii și petarde, pe care...

Un pirotehnician a rămas o tonă de artificii și petarde, pe care le vindea pe internet

DISTRIBUIȚI

Polițiștii Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul IPJ Timiș cu sprijinul SAS Timiș și al criminaliștilor din cadrul Poliției municipiului Lugoj au efectuat mai multe percheziții domiciliare în comuna Bârna și în Lugoj. Autoritățile au găsit în casele unui tânăr, de 26 de ani, 1000 de kilograme de articole pirotehnice.

Acesta obișnuia să le vândă pe un site, pe internet, iar comenzile erau în valoare de 300 până la 3000 de lei. Bărbatul are calitatea de pirotehnician, însă nu are nicio formă de organizare juridică, care să-i permită comercializarea acestora către un public larg.

”La data de 24.12.2022,  polițiștii Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul IPJ Timiș cu sprijinul SAS Timiș și al criminaliștilor din cadrul Poliției municipiului Lugoj, au desfășurat 3 percheziții domiciliare în Lugoj și comuna Bârna, la imobilele ce aparțin unui tânăr, în vârstă de 26 de ani, din Bârna, județul Timiș.

Activitățile au fost desfășurate într-un dosar penal, aflat în lucru la SAESP Timiș, întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “orice operațiuni cu articole pirotehnice, efectuate fără drept”. În urma perchezițiilor, a fost identificată cantitatea de 1.000 kg de articole pirotehnice din categoriile P1, F2, F3 si F4, cantitate achiziționată conform facturilor de proveniență din Cehia si România.

Tânărul comercializa articolele pirotehnice în mediul online, prin intermediul unui site, în acest sens fiind identificate și ridicate 291 de formulare comandă și AWB-uri de transport realizate cu o firmă de curierat, în perioada octombrie-decembrie 2022. Comenzile aveau valori cuprinse între 300-3.000 de lei. Deși bărbatul are calitatea de pirotehnician, acesta nu are nicio formă de organizare juridică care sa-i permită comercializarea către publicul larg. Polițiștii continuă cercetările în vederea stabilirii întregii activități ilicite a tânărului și stabilirea conexiunilor infracționale cu implicație în cauză”, au transmis autoritățile.

Comentarii

comentarii