Acasă Actualitate Un popă, vinitură, își bate joc de bănățenii din Balinț

Un popă, vinitură, își bate joc de bănățenii din Balinț

326
DISTRIBUIȚI

Credincioșii din Balinț au înaintat o plângere către Mitropolia Banatului, în care susțin că preotul paroh Ioan Pavel le solicită sume de bani la înmormântări și pomeni. Documentul a fost trimis și cotidianului ZIUA de Vest.

Prezentam o parte din numele citate in scrisoare: Borloveanu înmormântarea – 200 de lei; la 40 de zile – 100 lei popa, 50 de lei preoteasa.  Corcheș Gheorghe – 400 lei înmormântarea. Nicolescu Dorina – pomana 100 lei popa, 50 preoteasa.

„Totul a culminat cu înmormântarea uni copil de 5 ani, mort în accident. De la bunicii lui a luat 400 de lei, pe când preotul greco-catolic a plătit crucea și capacul frigorific și o sumă de bani familiei, cu toate că șefii bisericii au spus că înmormântările să fie gratuite. Am scris redacției pentru că șefii de la mitropolie, care cunosc cazul, nu au luat nicio măsură. Banii nu au fost chitanțați”, se arată în plângerea trimisă redacției ZIUA de Vest și semnată de ”Credincioșii ortodocși nemulțumiți din Balinț!”

Reprezentanții Mitropoliei Banatului susțin că au luat în serios această plângere și au trimis un inspector la Balinț pentru a cerceta cazul. Marius Sfercoci a explicat că inspectorul a discutat cu preotul Ioan Pavel și cu credincioșii nemulțumiți. ”Am primit și noi sesizarea și l-am trimis pe părintele protopop de la Lugoj și a discutat cu preotul și cu nemulțumiții. Preotul Ioan Pavel a spus că el nu a solicitat și nu a condiționat niciun ban pentru efectuarea serviciilor religioase. Aceasta este declarația pe care preotul ne-a făcut-o nouă. Preotul a fost atenționat cu privire la hotărârea Sinodului BOR, care prevede ca înmormântările să se efectueze în mod gratuit. Preotul este la început și s-a angajat că va respecta această prevedere. Ne pare rău pentru situația în cauză și nu ne dorim să ajungem la conflicte cu nimeni, mai ales cu credincioșii noștri”, este răspunsul Mitropoliei Banatului.

Comentarii

comentarii