Acasă Actualitate Un procuror anchetat de CSM a dat declaraţii în versuri

Un procuror anchetat de CSM a dat declaraţii în versuri

503
DISTRIBUIȚI

Aproximativ 20 de persoane au participat, marţi, la un miting în faţa Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, pentru a-l susţine pe procurorul Florin Roman, după ce s-a aflat că la Arad se află o comisie de anchetă de la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) pentru a-l audia pe procuror. 

Membrii comisiei de anchetă de la CSM au ajuns la Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad în jurul orei 11.30, iar câteva minute mai târziu în faţa clădirii s-au adunat aproximativ 20 de persoane care au început să scandeze "Libertate justiţiei", "Cinste lui, cinste lui, cinste procurorului", "Roman, nu uita, Aradu-i de partea ta". Manifestanţii sunt persoane care au participat şi la mitingurile antiguvernamentale şi antiprezidenţiale desfăşurate la Arad în fiecare seară în ultimele două săptămâni. Ei au spus că reprezintă asociaţii de revoluţionari şi asociaţii civice şi că au venit să îl susţină pe procurorul Florin Roman după ce acesta a făcut, în ultima perioadă, declaraţii de susţinere a protestatarilor din ţară şi a cererilor acestora. Acţiunea a durat aproximativ 45 de minute, iar înainte de încheiere procurorul Florin Roman a ieşit la manifestanţi şi a spus că audierea s-a desfăşurat legal şi că membrii comisiei nu au fost tendenţioşi.  El a făcut publică şi o declaraţie scrisă pe care le-a dat-o membrilor CSM şi pe care a redactat-o în trei puncte: "1. Politica mea e să fac voia Tatălui Nostru din ceruri; 2. Şi n-o să pot să-ngădui niciodată / Acestui trup nelegiuit al meu / Să-nveţe nebunia blestemată / De a-i fi uşor când ţării îi e greu; 3. Dragul meu popor român (inclusiv membrii CSM), vă iubesc. Atât declar, susţin şi semnez".

Când participanţii au început să plece de la miting, ultimele persoane prezente au fost legitimate de jandarmi, ele susţinând că este o acţiune spontană. Inspecţia judiciară a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) s-a sesizat din oficiu, săptămâna trecută, cu privire la procurorul Florin Roman de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad, care declarase telefonic, la Antena 3, că se solidarizează cu manifestanţii. "Având în vedere declaraţiile publice făcute în cursul zilei de astăzi, 24 ianuarie 2012, de domnul procuror Florin Roman din cadrul Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad, la un post de televiziune cu acoperire naţională, Inspecţia Judiciară de pe lângă Plenul Consiliului Superior al Magistraturii s-a sesizat din oficiu, urmând ca, potrivit competenţelor ce îi revin, să facă verificări pentru a stabili dacă în cauză există indicii cu privire la săvârşirea abaterii disciplinare prevăzute de art. 99 lit. c din Legea 303/2004 privind statutul judecătorului şi procurorului, republicată (desfăşurarea de activităţi publice cu caracter politic sau manifestarea convingerilor politice în exercitarea atribuţiilor de serviciu)", se arăta într-un comunicat de presă transmis de către Biroul de presă al CSM. 

Comentarii

comentarii