Acasă Actualitate Un profesor de religie din Arad le-a spus elevelor că ”femeile merită...

Un profesor de religie din Arad le-a spus elevelor că ”femeile merită să fie violate dacă se îmbracă indecent”

DISTRIBUIȚI

O elevă de clasa a douăsprezecea s-a declarat marcată de discuţiile pe care le are cu elevii profesorul de religie de la Colegiul Elena Ghiba Birta din Arad.

Bărbatul de 42 de ani ar fi jignit-o în faţa colegilor ei, când ea nu era în clasă.

Eleva a spus următoarele: „A început să ţină ceva discurs pe care il are el despre femei, că merită să fie violate dacă se îmbracă indecent. Sunt mulţi copii în scoala care îl apreciază, pot să zic că este Funny, I guess, dacă ai 12 ani. Ţineţi minte ca nu e prietenul vostru!”.

La câteva ore de la viralizarea postării, mai multe eleve au recunoscut că au trecut prin aceleaşi momente delicate, cu acelaşi profesor de religie.

Profesorul acuzat de eleve a refuzat să îşi spună punctul de vedere. În faţa directoarei, a recunoscut, însă, „că a păcătuit”.

Laura Putnic, directorul Colegiului, a declarat pentru Observator: „Poate depășește limitele, și în acest caz se pare că a depășit, ceea ce nu este permis”.

Profesorul de religie reclamat de eleve este anchetat de directoarea liceului, dar ministerul Educaţiei poate să trimită şi Corpul de Control acolo pentru o investigaţie suplimentară.

Sorin Ion, Secretar de Stat în Ministerul Educaţiei, a declarat următoarele pentru Observator: „Sancţiunile pot merge de la reducerea salariului pana la desfacerea contractului de munca. Am primit în ultima perioada informatii de genul -profesori care au agresat fizic copiii nu mai au ce cauta in sistemul de invatamant”.

Sursa: Observator.

Update

Polițiștii Biroului Siguranță Școlară s-au sesizat din oficiu, urmare a apariției în presă a unui material despre profesorul de la Colegiul Elena Ghiba Birta din Arad.

„A fost întocmit un dosar penal pentru purtare abuzivă, un bărbat de 45 de ani, din Arad, fiind cercetat pentru adresarea de expresii jignitoare unei eleve de 18 ani”, transmite IPJ Arad.

Comentarii

comentarii