Acasă Eveniment Un român a fost prins la frontieră la Cenad cu un BMW...

Un român a fost prins la frontieră la Cenad cu un BMW de 35.000 de euro dat furat în Germania

DISTRIBUIȚI

În luna iunie 2023, polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara au descoperit mai multe fapte de natură contravențională, ori infracțională la regimul circulației, înregistrate în zona de competenţă a Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara.

În acest sens au fost depistate un număr de 24 contravenții la regimul circulației în Punctele de Trecere a Frontierei din zona de competență astfel: un număr de 15 cetățeni români au fost sancționați contravențional pentru că au avut inspecția tehnică periodic expirată pentru mijloacele de transport pe care le conduceau.

De asemeneea, un număr de 7cetățeni româmi au fost sancționați contravențional pentru că au avut permisul de conducere expirat, iar un număr de 2 cetățeni români au fost sancționați contravențional pentru că au avut asigurarea RCA expirată.

În aceeași perioadă, poliţiştii frontieră au constatat 11 infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere.

Obiectul acestor fapte  a  fost: fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals (premise de conducere false); conducerea unui vehicul având dreptul de conducere suspendat; conducerea unui vehicul fără permis de conducere; punere în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat; punerea în circulație sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu numărul de înmatriculare sau de înregistrare care nu are drept de circulație în România și infracțiunea de tăinuire (mijloace de transport căutate pentru confiscare în alte țări).

În toate cazurile au fost întocmite dosare penale.

În data de 23.06.2023, la Punctul de Trecere a Frontierei Cenad, județul Timiș, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, un cetăţean din Ucraina, la volanul unui autoturism înmatriculat în Ucraina, prezentând la controlul de frontieră un permis de conducere și un certificat de înmatriculare care purtau însemnele autorităților din Ucraina. Cu ocazia verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că documentele prezentate la control nu îndeplinesc condiţiile de formă şi fond ale unora autentice, acestea fiind false.

Lucrătorii polițiști au demarat cercetările cu privire la săvârșirea infracţiunii de uz de fals și fals material în înscrisuri oficiale.

În data de 17.06.2023, ora13:00, la Punctul de Trecere a Frontierei Porțile de Fier II, județul Mehedinți, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră la ieșirea din țară, un cetăţean român, la volanul unui autoturism înmatriculat în România, prezentând la controlul de frontieră un permis de conducere românesc. Cu ocazia verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că persoana în cauză are permisul de conducere reținut.

Polițiștii au demarat cercetările cu privire la săvârșirea infracţiunii de conducerea unui vehicul având dreptul de conducere suspendat.

În data de 18.06.2023, ora 06:30, la Punctul de Trecere a Frontierei Cenad, județul Timiș, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră la intrarea în țară, un cetăţean român, la volanul unui autoturism înmatriculat în România, prezentând la controlul de frontieră un permis de conducere care purta însemnele autorităților din Irlanda. Cu ocazia verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că documentul prezentat la control nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unora autentice, fiind fals.

Polițiștii au demarat cercetările cu privire la săvârșirea infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și uz de fals.

În cursul zilei de 26.06.2023, la Punctul de Trecere a Frontierei Cenad, județul Timiș, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, un cetăţean belgian, la volanul unui autoturism Nissan, înmatriculat în Belgia, prezentând la controlul de frontieră documente de călătorie și un certificat de înmatriculare care purta însemnele autorităților din Belgia. Cu ocazia verificărilor specifice, în bazele de date, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că autoturismul în cauză este radiat din circulație.

Lucrătorii frontieriști au demarat cercetările cu privire la săvârșirea infracţiunii de punere în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

În data de 17.06.2023, la Punctul de Trecere a Frontierei Jimbolia, județul Timiș, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, un cetăţean român, la volanul unui autoturism înmatriculat în Danemarca, care avea aplicate pe caroserie numere de înmatriculare temporare, tip sticker, specifice R. Danemarca. Cu ocazia verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că plăcuțele de înmatriculare aplicate nu sunt valabile pe teritoriul României.

Lucrătorii au demarat cercetările cu privire la săvârșirea infracţiunii de punerea în circulație sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu numărul de înmatriculare sau de înregistrare care nu are drept de circulație în România.

În data de 16.06.2023, în Punctul de Trecere a Frontierei Cenad, judeţul Timiș, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, un cetăţean român, conducând un autoturism marca BMW.

La controlul de frontieră, în urma verificărilor în bazele de date, s-a constatat faptul că autovehiculul figurează ca „bun căutat pentru confiscare“, alertă introdusă de autorităţile din Germania. Autoturismul, în valoare de 35.500 lei, a fost indisponibilizat la sediul instituţiei pentru continuarea cercetărilor.

În cauză, poliţiştii de frontieră timișeni efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire, urmând ca, la finalizare, să fie dispuse măsurile legale care se impun. Toate cazurile la finalizare vor fi luate măsurile legale ce se impugn – a explicat Les Mihaela, agent șef principal de poliţie.

Comentarii

comentarii