Acasă Actualitate Un sfert de secol cu ”Pentru Voi” Timișoara. Povestea merge mai parte!

Un sfert de secol cu ”Pentru Voi” Timișoara. Povestea merge mai parte!

287
DISTRIBUIȚI

Povestea Pentru Voi a început în 1994, când Laila Onu, cu un grup de prieteni, a întocmit proiectul unui centru de zi pentru adulți cu dizabilități și l-a trimis în Olanda pentru a obține finanțare.

”Era un proiect de numai 3 pagini cu scop, obiective, activități, cum învățasem la un curs susținut de un expert american. Total diferit de proiectele pe care le scriem acum pentru finanțări europene!

În decembrie 1994 am cumpărat, cu finanțare din Olanda, o casă cu 3 camere mari, în Freidorf, aparținând unei familii de șvabi care a emigrat în Germania.

În 3 martie 1995 am făcut primul pas pentru înființarea Fundației “Pentru Voi”: semnarea actului de constituire. Finalizarea legalizării a durat aproape un an, trecând prin mai multe instanțe: Judecătoria Timișoara, Tribunalul Timiș și în final Curtea Supremă de Justiție.

Toate din cauza că Procuratura de la acea vreme a făcut recurs după fiecare hotărâre judecătorească, din cauza că în Boardul Fundației erau 3 olandezi și doar 2 români. Nu conta că organizația fondatoare olandeză asigura fondurile necesare construirii primului centru de zi pentru adulți cu dizabilități intelectuale din România (300.000 DM)!

Ulterior, cazul acesta a fost prezentat și într-o revista de specialitate că precedent de practică judiciară.

Era doar primul dintr-un lung șir de obstacole pe care le-am avut de înfruntat în acești 25 ani! “Efortul își arată roadele după ce o persoană refuză să se oprească!” Napoleon Bonaparte. 26 de ani de la înființarea Fundației Pentru Voi! În continuare, refuzăm să ne oprim!”, a mărturisit Laia Onu, directoarea Fundației Pentru Voi Timișoara, în 3 martie 2021.

 

Comentarii

comentarii