Acasă Eveniment Un şofer din Timiş, cercetat sub control judiciar pentru că ar fi...

Un şofer din Timiş, cercetat sub control judiciar pentru că ar fi ajutat patru cetăţeni turci să intre ilegal în România

DISTRIBUIȚI

Un şofer român din judeţul Timiş este cercetat sub control judiciar pentru 60 de zile, pentru trafic de migranţi, după ce a sprijinit un grup de patru cetăţeni turci care voiau să intre ilegal în România din Serbia, în zona de frontieră Sânnicolau Mare, potrivit Agerpres.

Magistraţii Tribunalului Timiş au dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile pe numele unui şofer român, pentru trafic de migranţi, după ce a sprijinit un grup de patru cetăţeni turci care voiau să intre ilegal în România din Serbia, în zona de frontieră Sânnicolau Mare.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Sânnicolau Mare au depistat grupul de cetăţeni turci, în cadrul unei acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii traficului de migranţi în zona de frontieră, prin organizarea unui filtru pe comunicaţia DN59F, în localitatea Valcani, arată un comunicat al poliţiei de Frontieră Timişoara remis vineri.

Poliţiştii de frontieră au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea unui autoturism, iar în urma controlului efectuat, s-a constatat că şoferul este un cetăţean din România care era însoţit de patru cetăţeni străini, care nu îşi justificau prezenţa în zonă. Cei patru cetăţeni străini şi şoferul autoturismului au fost conduşi la sediul sectorului pentru cercetări.

În cadrul verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză, patru bărbaţi, sunt din Turcia, cu vârste cuprinse între 19 ani şi 45 de ani. Aceştia au declarat că au trecut fraudulos frontiera din Serbia în România, pe jos, pe la frontiera verde, cu intenţia de a ajunge în vestul Europei, cu sprijinul cetăţeanului român.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat, pentru cetăţenii străini, respectiv de trafic de migranţi pentru conducătorul mijlocului de transport. În continuare, cercetările sunt desfăşurate sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş.

Comentarii

comentarii