Acasă Eveniment Un tânăr cu probleme de vedere a postat pe Tik Tok un...

Un tânăr cu probleme de vedere a postat pe Tik Tok un film în care conduce o maşină, pe un drum public – Video

1342
DISTRIBUIȚI

Un tânăr din Bihor, cu probleme de vedere, a fost filmat în timp ce conduce o maşină, pe un drum public. Un prieten îi oferea indicaţi despre direcţia pe care merge şi cum să manevreze maşina. Polițiștii au deschis o anchetă după ce au fost etichetaţi în comentariul videoclipului postat pe Tik Tok.

Mulţi dintre următorii bărbatului care a postat videoclipul i-au semnalat că nu este deloc în regulă ceea ce face, pentru că ar putea provoca un accident rutier. În acelaşi timp, alte persoane l-au avertizat că se va alege cu dosar penal, împreună cu cel care l-a lăsat să conducă.

Joi dimineaţa, videoclipul încă era public pe reţeaua de socialiare. Iniţial bărbatul purta ochelari de soare, însă i-a dat jos ulterior. Acesta manevra maşina după indicaţiile prietenului său: “Ţine-o aşa! Nu mai da acceleraţie… Apasă ambreiajul, lasă-l de tăt şi dă-i acceleraţie. Bravo!”.

Unul dintre persoanele care au văzut clipul a etichetat în comentarii contul oficial al Poliţiei Române, dorint să sesizeze fapta bărbatului.

Comisarul-şef Alina Fărcuţa, purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor, a fost contactată de site-ul BIHOREANUL şi a transmis că Serviciului Rutier vor cerceta cauza. “Am transmis datele Serviciului Rutier. Colegii mi-au răspuns că vor începe verificările în acest caz şi, în funcţie de rezultat, vor lua măsuri”, a declarat aceasta.

Legislaţia în vigoare obligă şoferii să aibă acuitate vizuală pentru a obţine carnetul de şoferi. Cu toate acestea, carnetul se poate obţine “în condiţii excepţionale” şi de către persoane care au anumite probleme cu vederea, dar doar în urma unor examene medicale serioase şi cu avizul medicului oftalmolog.

Comentarii

comentarii