Acasă Actualitate Un tânăr de 27 de ani din Arad a murit pe frontul...

Un tânăr de 27 de ani din Arad a murit pe frontul din Ucraina. Soția acestuia a postat un mesaj emoționant pe Facebook

DISTRIBUIȚI

Un arădean în vârstă de 27 de ani a murit pe frontul din Ucraina, fiind, cel mai probabil, primul român mort în războiul din ţara vecină.

Grupul de luptă “Getica”, format exclusiv din luptători vorbitori de limba româna, în Ucraina, anunţă, pe pagina de Facebook, decesul românului, dar doar după ce acesta a fost confirmat de prietena tânărului, care este ucraineancă.

”Eroul aradean Rudolf Wittmann, de doar 27 de ani, este, după informaţiile noastre, primul român căzut la datorie în Ucraina.

Cu lacrimi în ochi, împărtăşim durerea nemărginită a familiei şi aducem sincere condoleanţe celor apropiaţi, prietenilor şi colegilor”, au scris reprezentanţii Grupului de luptă.

Aceştia citează din postarea prietenei arădeanului, Ivana, care este ucraineană: ”Viaţa îţi oferă o persoană care schimbă totul. Începi să crezi că basmele prinţului nu sunt basme, ci realitate, nu glumesc, pentru că aşa a fost. Rudolf, un străin care a venit în Ucraina să lupte pentru Ucraina, să-mi apere ţara şi a devenit apărarea, rezistenţa şi sprijinul meu. Un om cu o inimă incredibilă, un suflet sincer şi cu o bunătate incredibilă”.

Potrivit aradon, Rudolf s-a născut şi a crescut la Arad. Timp de cinci ani, el s-a antrenat în Legiunea Străină. 

Soția acestuia a postat un mesaj emoționant pe Facebook. Cei doi au împreună un copil, pe care soldatul înrolat îl vedea doar prin intermediul apelurilor video.

„Am crezut că astfel de vikingi nu mor”

„Viața îți oferă o persoană care schimbă totul. Cum începi să crezi că basmele prințului nu sunt basme, ci realitate, nu glumesc, pentru că așa a fost.

Rudolf, un străin care a venit în Ucraina să lupte pentru Ucraina, să-mi apere țara și a devenit apărarea, rezistența și sprijinul meu.

Un om cu o inimă incredibilă, un suflet sincer și cu o bunătate incredibilă.

Nu i-a fost frică de moarte, a spus că doar stinge lumina și totul este Valha. Era într-adevăr ca un viking, atât de multă putere, curaj nu am văzut la nimeni. Își iubea meseria, spunea că operează și că slujba vor fi pe primul loc fără să spun eu. După război, a spus că atunci primul loc va fi al meu… și am crezut pentru că am crezut că astfel de vikingi nu mor, dar este război al naibii și e brutal… ea îi ia pe cei mai buni.

Mi-ați spus că luptați pentru independența Ucrainei, iar eu trebuie să lupt pentru a ne schimba țara din interior, lupt pe frontul vostru, vă promit că voi continua să o fac.

Ți-ai dat viața pentru Ucraina… pentru un război care nu ar trebui să fie al tău, dar ai fost aici ca să putem avea viitorul…

Ești pentru totdeauna în inima mea, în memoria mea. O persoană ca tine este imposibil de uitat…

Ești cea mai bună persoană pe care am întâlnit-o vreodată în viața mea, să spui că te-am iubit nu este suficient, a fost cu siguranță mai mult decât doar iubire….

Tu ești eroul meu, ești eroul Ucrainei…

Veșnică amintire ție și împărăției cerurilor, dragă…”

Comentarii

comentarii