Acasă Actualitate Un tânăr, tată a doi copii, salvează patru vieţi, după moarte

Un tânăr, tată a doi copii, salvează patru vieţi, după moarte

DISTRIBUIȚI

Medicii de la Spitalul Judeţean din Timişoara vor preleva, vineri, rinichii şi ficatul unui bărbat de 37 de ani, tată a doi copii, care a suferit un infarct şi se află în moarte cerebrală. Familia bărbatului a fost de acord ca organele lui, încă funcţionale, să salveze alte vieţi. 

Pacientul donator, de 37 de ani,  a fost adus la SCJUT în 16 iulie 2022,  în stare generală gravă. „De la internare medicii au fost rezervați  în privința prognosticului.  A fost admis pentru  internare  cu  diagnostic de stop cardiorespirator prin infarct miocardic stentat în 14 iulie. Starea sa de sănătate s-a agravat, iar joi, 28 iulie, a intrat în moarte cerebrală.  Întreaga sa familie  a consimțit ca organele sănătoase, ficat și rinichi,  să fie donate celor care au nevoie”, a explicat dr. Georgiana Bobouțanu, coordonator transplant.

Cei doi rinichi vor salva două vieţi ale unor bolnavi internaţi la Cluj-Napoca, iar ficatul va fi împărţit altor doi pacienţi de la Institutul Clinic Fundeni din Timişoara.

Vineri 29 iulie, de la ora 14,30, are loc prelevarea de organe  în blocul operator II al SCJUT, coordonat de Ș.L dr. med. Andreea Rață, membru al echipei de transplant. Echipa este formată din medici ai SCJUT și medici veniți în această dimineață,  de la București și Cluj. În total echipa este formată din 7 oameni.

Tot în această zi, în jurul orei 18, ficatul și rinichii donați  vor pleca cu avionul spre București și Cluj spre pacienții a căror viață va fi salvată.

„După 4 ani, astăzi, se reia efectiv activitatea de transplant de organe în SCJUT. Decizia familiei este absolut salutară. Este un gest profund uman prin care este redată viața altor oameni”, a declarat managerul SCJUT Ș.L. Dr. Med. Sorin Barac.

Comentarii

comentarii