Acasă Eveniment Un taximetrist a fost bătut și tâlhărit lângă Secția 3 Poliție Timișoara

Un taximetrist a fost bătut și tâlhărit lângă Secția 3 Poliție Timișoara

2955
DISTRIBUIȚI

Un grav incident a avut loc în noaptea de joi spre vineri, în parcarea unui centru comercial, vis avis de sediul Secției 3 Poliție Timișoara. Un taximetrist acuză că a fost bătut și tâlhărit de mai mulți indivizi necunoscuți care apoi i-au furat 250 de lei, încasările de peste zi. Polițiștii timișeni au deschis un dosar penal pentru lovire sau alte violențe, iar avocatul tânărului bătut îi acuză că au refuzat să înregistreze fapta ca fiind tâlhărie.

Taximetristul, de 27 de ani, stătea în mașină, iar la un moment dat a văzut, spune el, un individ care agresa un bărbat în parcare. A vrut să coboare să îl oprească pe bătăuș, însă nu a apucat să spună să facă nimic pentru că mai multe persoane au sărit pe el și au început să îl bată, povestește el. Indivizii, patru la număr, ar fi fost împreună cu agresorul celui bătut inițial, povestește taximetristul. După ce l-au bătut bine, unul dintre cei patru i-ar fi luat din buzunarul hainei încasările din seara respectivă, 250 de lei. Totul, povestește taximetristul, la îndemnul unuia dintre ceilalți agresori care i-a cerut să ia banii pentru că ar fi „în gherlă”. La un moment dat, gresorii au fugit de la fața locului. Au urcat într-un autoturism combi de culoare argintie și s-au făcut nevăzuți.

Agresiunea a fost văzută de o femeie, angajată la un fast food din zonă. Aceasta a confirmat parțial povestea taximetristului. Femeia le-a spus oamenilor legii că a văzut că tânărul era bătut de mai multe persoane, că se afla la aproximativ 10 metri de locul incidentului, dar că nu a observat momentul în care bătăușii ar fi furat banii. Astfel, polițiștii timișeni au considerat că fapta nu ar fi una de tâlhărie, ci de lovire sau alte violențe.

Mai mult, reprezentanții IPJ Timiș spun că agresorii ar fi fugit la sosirea unui echipaj de poliție la fața locului. Singurii care au plecat pe urmele bătăușilor au fost însă, spune taximetristul, numai câțiva colegi de-ai lui care au fost anunțați prin stație de incident.

Avocatul tânărului susține că nu ar fi prima dată când se lovește de reticență din partea oamenilor legii. „În dimineața zilei de 29 iunie orele 3,30 clientul meu a fost bătut sălbatic de 4 indivizi care i-au furat și suma de 250 lei din buzunarul bluzei. Totul s-a petrecut în parcarea magazinului Profi de vis a vis de Secția 3 Poliție. Agresorii au fugit cu o mașină al cărei număr l-a comunicat polițiștilor. Acestora le-a spus că i-au fost furați banii din buzunar. A fost luat cu ambulanța și dus la spitalul județean unde a rămas până la 8 dimineață. La spital nu a venit nici un polițist sa-i ia vreo declarație. A fost el la Sectia 3, dimineață de unde a fost trimis la IML. A fost chemat luni la Secția 3 pentru a depune plângere. Se pare că poliția a înregistrat incidentul ca loviri din câte am înțeles. Este a doua oară săptămâna aceasta când poliția refuză să preia o plângere pentru tâlhărie. Șeful postului de poliție din Bucovăț a refuzat să primească, marți, o asemenea plângere pe motiv ca el nu vede că ar fi infracțiune”, a declarat avocatul Sorin Pescarovici, apărătorul tânărului agresat în noaptea de joi spre vineri.

Comentarii

comentarii