Acasă Economic Patron de hotel cu ajutor de şomaj de 1.700 de euro pe...

Patron de hotel cu ajutor de şomaj de 1.700 de euro pe lună

590
DISTRIBUIȚI

Conform celor de la Business Standard, timişoreanul Mircea Ionescu este, cu 7.078 de lei pe lună, adică aproape 1.700 de euro, românul care primeşte cel mai mare ajutor de şomaj. Ionescu a fost directorul Romtelecom Timiş şi, din aprilie, a început să primească ajutor de şomaj proporţional cu veniturile din ultimul an de activitate.
Potrivit legislaţiei, persoanele care îşi pierd locul de muncă trebuie să se înscrie la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) din judeţul în care domiciliază, pentru a putea primi ajutorul de şomaj. Pe lângă indemnizaţia de şomaj, egală cu 75% din salariul minim – respectiv de 450 de lei, pentru anul în curs, foştii angajaţi mai primesc un procentaj din media veniturilor din ultimul an lucrat, cuprins între 3% şi 10%, în funcţie de vechime. Perioada de acordare a indemnizaţiei depinde tot de numărul de ani lucraţi, variind între 9 şi 15 luni.
Ajutorul de şomaj de 1.700 de euro pe lună a fost confirmat de Maria Ghenghiu, purtătorul de cuvânt al Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă Timiş.
Mircea Ionescu este cunoscut în Timişoara ca om de afaceri, cu multe proprietăţi şi cu acţiuni la un hotel de 4 stele. Departe de a fi un şomer care să trăiască de azi pe mâine din ajutorul de la stat, Ionescu poate fi considerat exemplul tipic a nesimţirii cu care îi tratează Guvernul pe români – unii muritori de foame iar alţii şomeri de lux.
Salariul de „peste 15.000 de euro pe lună” atribuit de publicaţia bucureşteană fostului director al Romtelecom Timiş nu a fost însă confirmat de compania care susţine, într-un comunicat solicitat de ZdV, că „îşi respectă obligaţia legală de a păstra confidenţialitatea salariului fiecărui angajat” „Nu vom comunica suma exactă a salariului pe care-l primea dl. Ionescu în perioada în care era angajat la Romtelecom, dar infirmăm în mod categoric suma de „ peste 15.000 de euro pe lună” publicată de Business Standard. Politica de salarizare a Romtelecom ţine cont de piaţa muncii din România, inclusiv de situaţiile specifice angajatorilor din domeniul telecomunicaţiilor, nivelul salariului fiecărui angajat fiind stabilit în funcţie de rolul sau în organizaţie, de atribuţiile de serviciu şi de contribuţia la rezultatele companiei. La nivelul funcţiilor precum cea pe care o deţinea dl. Ionescu, în piaţa din România nici nu se poate pune problema unui asemenea salariu”, se spune în comunicatul Romtelecom.
Conform companiei, este posibil ca la calculul ajutorului de şomaj al lui Mircea Ionescu autorităţile să fi luat în calcul şi suma plătită de companie la încetarea contractului de muncă, cu titlu de primă de fidelitate. Romtelecom acordă prime de fidelitate tuturor salariaţilor care pleacă în urma procesului de reorganizare şi eficientizare. Cuantumul acestor prime de fidelitate este stabilit de la caz la caz, în funcţie de o serie de criterii precum funcţia deţinută la momentul încetării contractului individual de muncă, vechimea în organizaţie precum şi de contribuţia angajatului la rezultatele companiei de-a lungul întregii sale cariere în Romtelecom.

Comentarii

comentarii