Acasă Actualitate Un timişorean şi-a găsit maşina strivită în parcare. Poliţiştii ridică din umeri

Un timişorean şi-a găsit maşina strivită în parcare. Poliţiştii ridică din umeri

392
DISTRIBUIȚI

Oricărui şofer i se poate întâmpla să-şi găsească maşina zgârâiată sau cu vreun far spart. Înghiţi în sec, pomeneşti în gând arborele genealogic al vinovatului fugit de la locul faptei şi te resemnezi. Dar ce faci dacă se întâmplă să-ţi laşi maşina parcată regulamentar şi, peste câteva ore, o găseşti „acordeon” lângă un copac, fără şanse să mai fie reparată?

Asta i s-a întâmplat unui timişorean, la începutul lunii decembrie.

 

Aventurile timişoreanului Alin B. cu fărădelegea şi cei care ar trebui să o combată au început în urmă cu două săptămâni. În data de 5 decembrie, la ora 17.45 acesta şi-a parcat maşina (un Chevrolet Matiz) pe Splaiul Nicolae Titulecu, în apropierea bazei sportive de lângă Restaurantul Vaporul. În jurul orei 21.15, când s-a întors de la un curs, a găsit maşina la câţiva metri distanţă, lângă un copac, avariată grav. Vinovatul… ia-l de unde nu-i.

Singurul martor al accidentului este o femeie care a ieşit la geamul apartamentului după ce a auzit o bubuitură, între orele 19.00 şi 19.30. Femeia spune că nu a văzut numărul maşinii, dar a văzut că are culoarea gri-argintiu şi că din ea au coborât un bărbat şi o femeie. La locul accidentului a fost găsită, cu un cod pe ea, o piesă de la maşina care a produs accidentul. De la un magazin de specialitate, proprietarul maşinii avariate a aflat că piesa se potriveşte doar la autovehiculele Opel Frontera B, fabricate între 1999 şi 2004.

Pentru Alin B. au urmat ore întregi petrecute la Poliţie şi la Procuratură, doar pentru a i se spune că, în lipsa unui număr de înmatriculare, maşina care a produs accidentul nu poate fi găsită. Iar cum proprietarul maşinii avarite nu avea asigurare CASCO, şansele de a-şi mai folosi vreodată mijlocul de transport tind către zero. Cel puţin aşa a fost informat timişoreanul nostru de una dintre funcţionarele de la un ghişeu al Poliţiei, înante de a-l lansa într-o cursă fără sens de la o instituţie la alta.

Contactaţi telefonic, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Timiş susţin că, în ciuda intenţiilor lor bune, vinovatul va fi foarte greu de găsit, iar în lipsa unei plângeri penale, nici nu sunt datori să-l găsească. În plus, maşina care a produs accidentul ar fi putut fi reparată într-un service neautorizat, fapt care ar fi făcut-o imposibil de identificat. Evident, nu se ştie cine anume ar fi trebuit să-i explice victimei că o plângere penală este primul pas către rezolvarea problemei. La fel cum nu se ştie dacă atitudinea oamenilor legii ar fi aceeaşi şi în cazul în care accidentul s-ar fi soldat cu victime.

Între timp, timişoreanul Alin B., fost posesor de Chevrolet Matiz funcţional, speră să mai găsească un martor care să poată să-i ofere informaţii despre accident. El promite şi o recompensă de 50 de euro pentru martorul care îl va contacta la numărul 0724346194.

Comentarii

comentarii