Acasă Actualitate Un timișorean a spart geamurile utilajelor și mașinilor de la Transgaz, după...

Un timișorean a spart geamurile utilajelor și mașinilor de la Transgaz, după ce muncitorii au început lucrări pe terenul său

DISTRIBUIȚI

Un timișorean și-a pierdut cumpătul când a văzut utilaje și muncitori pe un teren de-al său, unde se montau conductele pentru noua magistrală de gaz a Timișoarei. Florin Farcaș, proprietarul terenului, afirmă că nu și-a dat acordul pentru această lucrare. În drum spre un alt teren din zona Kuncz-Plopi, el a observat echipele de la Transgaz. Furios de ceea ce se întâmpla pe proprietatea sa, și fără prea multe explicații, a început să spargă geamurile utilajelor și camionetelor firmei care desfășura lucrările.

„Mergând la un teren pentru defrișări, am observat pe terenul meu o firmă care intrase abuziv cu toate utilajele: buldoexcavatoare, macarale. Într-un moment de furie, fiind pregătit cu unelte de defrișare, am spart geamurile utilajelor. La două camionete și două excavatoare”, a povestit Florin Farcaș.

La fața locului a sosit imediat un echipaj de poliție, iar Florin Farcaș a fost invitat la secție. Oamenii legii au deschis un dosar de cercetare penală.

„Am dorit să dau declarație doar în prezența avocatului. Polițiștii își fac treaba. Și eu am depus plângere pentru violare de proprietate”, a adăugat Florin Farcaș.

Reprezentanții Transgaz au declarat că au încercat să-l contacteze pe proprietarul terenului pentru a-l informa despre lucrările ce urmau să fie efectuate, dar nu au reușit să-l găsească, deoarece acesta nu figura în documentele de cadastru. Cei de la Transgaz susțin că au făcut un anunț la primărie despre montarea conductelor care fac parte din noua magistrală de gaz a Timișoarei.

Într-un final, cei de la Transgaz au reușit să obțină numărul de telefon al proprietarului și l-au contactat cu o zi înainte să intre cu utilajele pe terenul acestuia. Totuși, a existat o neînțelegere, Florin Farcaș, care locuiește de mulți ani în Italia, a înțeles că era vorba de un proiect, nu de lucrarea efectivă.

„Am fost contactat de cei de la Serviciul Proiectări de la Transgaz cu o zi înainte să înceapă lucrările. Mi-au spus că au de făcut o lucrare, că au un proiect, dar nu mi-au spus că se vor apuca imediat de treabă. Am înțeles că acum începe proiectarea. Când au zis că au un proiect, normal, dacă te sună cineva cu o zi înainte, nu te gândești că a doua zi vor începe să sape. Nu știu de ce nu m-au găsit. Au zis că nu figurez la primărie, că nu figurez la OCPI, dar nu știu ce să zic. Terenul acesta îl am din 2006, plătesc taxe și impozit pe el, nu cred că nu figurez la primărie”, a explicat Florin Farcaș.

Cei de la Transgaz au pregătit, conform legii și procedurilor, o sumă de bani pentru proprietarul terenului, ca despăgubire pentru stricăciunile produse în timpul lucrărilor. Proprietarul este nemulțumit, însă, că magistrala de gaz va fi pe terenul său.

„Conductele se îngroapă, dar poate că pe viitor vreau să construiesc ceva pe acest teren. Un atelier auto, o spălătorie, o fundație pentru o construcție. Mi se va spune că nu pot să construiesc la o distanță mai mică de 20 de metri de conducte. O țeavă din asta poate să scadă valoarea terenului. Există niște despăgubiri, dar nu știu încă despre ce e vorba, voi discuta cu avocatul. Problema e că trebuie să știi ce se întâmplă pe terenul tău”, a concluzionat Florin Farcaș.

Cei de la Transgaz, prezenți la fața locului, au spus că întrerupt lucrările, până ce problemele cu Florin Farcaș se vor rezolva, fie amiabil, fie în instanță.

Comentarii

comentarii