Acasă Politica Un timișorean, propus de PSD-ALDE pentru Ministerul Energiei

Un timișorean, propus de PSD-ALDE pentru Ministerul Energiei

DISTRIBUIȚI

Anton Anton, noua propunere a PSD-ALDE pentru ministerul Energiei, s-a născut pe 22 decembrie 1949, la Timișoara.

A mai îndeplinit funcția de ministru al Educației, Cercetării și Tineretului în Guvernul Tăriceanu.

Anton Anton a urmat cursuri universitare la Institutul Politehnic “Traian Vuia” din Timișoara (1967-1972), obținând titlul de inginer, cu Diplomă de Merit, studii postuniversitare de “Informatică și matematică pentru cercetare” la Universitatea București (1973-1974), curs de specializare ca bursier Fullbright la Johns Hopkins University din Baltimore (1977) și apoi studii de doctorat la Institutul de Construcții din București (1977-1986), obținând titlul științific de doctor inginer.

După absolvirea facultății, ca urmare a rezultatelor excepționale avute, a fost selectat pentru a rămâne în învățământul superior la Catedra de Hidraulică și Protecția Mediului a Institutului de Construcții din București (astăzi Universitatea Tehnică de Construcții). A desfășurat activitate didactică și de cercetare și a fost șeful Laboratorului de Hidraulică (1972-2003).

Membru al PNL din anul 1995, profesorul Anton a fost numit în anul 2005 în funcția de secretar de stat la Ministerul Educației și Cercetării. A fost numit apoi ca președinte al Autorității Naționale pentru Cercetare Științifică din cadrul MEdCT (2006-2008).

La data de 7 octombrie 2008, Anton Anton a fost propus pentru funcția de ministru al Educației, Cercetării și Tineretului în Guvernul Tăriceanu.

Comentarii

comentarii