Acasă Actualitate Un timișorean și-a „montat” frigiderul la colț de stradă. Și alte șase...

Un timișorean și-a „montat” frigiderul la colț de stradă. Și alte șase persoane, surprinse abandonând deșeuri

517
DISTRIBUIȚI

Cu ajutorul camerelor de supraveghere video și patrulărilor efectuate în teren, în ultimele zile, polițiștii au aplicat șapte sancțiuni pentru abandonarea de deșeuri pe domeniul public și pe spațiul verde. Aceste cazuri au fost depistate pe străzile Miorița, Lascăr Catargiu, Silistra, Hărniciei și Calea Aradului.

Dintre cei amendați, iese în evidență un cetățean care și-a depozitat un frigider pe domeniul public, la intersecția străzilor Hărniciei cu Castanilor.Surprins de camerele video, acesta a fost identificat și sancționat cu 3.000 de lei.

Poliția Locală Timișoara atrage atenția că:„Potrivit Legii 211/2011 modificată prin Legea 188/2019, sancțiunile pentru cei care abandonează deșeuri pe domeniul public sunt între 3.000 și 6.000 de lei, cu dispunerea ridicării acestora, iar în cazul în care contravenientul nu respectă măsura complementară de a igieniza locația în termenul stabilit și de a preda deșeurile către un operator specializat, acesta poate fi sancționat cu amendă de la 7500 la 15.000 lei, conform OUG 195/2005 privind protecția mediului”.

Comentarii

comentarii