Acasă Eveniment Un TIR cu carne care a luat foc, păzită de mascaţi după...

Un TIR cu carne care a luat foc, păzită de mascaţi după ce sute de romi au venit la furat

DISTRIBUIȚI

Vestea că un TIR plin cu carne a ars la Leș a ajuns repede în comunitățile de romi atât din satul respectiv, cât și în cele din comunele alăturate. Astfel încât sute de persoane au venit să fure din camionul ars.

“Noi avem puțini rromi din Leș, dar cred că au fost 100 de romi din Tinca și Gepiu care au venit să ia din grămada de carne care se afla în tirul care a ars. În ciuda incendiului, carnea e congelată încă, după aprecierile noastre sunt 20-30 de tone de carne. Pentru a nu oferi lumi un tablou care să facă deliciul știrilor, cu ajutorul domnului prefect au fost mobilizate trupele speciale pentru a opri accesul romilor la grămada de carne”, spune primarul de Nojorid, Teodor Baba.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a cerut acolo și prezența șefului DSV pentru a preîntâmpina existența unui posibil focar de infecție. Directorul ANIF a fost acolo fiindcă maldărul de carne a căzut într-un canal de irigații, ceea ce face greu accesibilă evacuarea cărnii.

„Există o procedură specială de evacuare, care prevede ca beneficiarul, în acest caz o firmă din Republica Moldova, să asigure transportul cărnii pentru distrugere. Nu am putut sta după beneficiar. Ne-am mobilizat noi, există un buldoescavator de la Primăria Nojorid care asigură evacuarea cărnii ”, spune prefectul Dumitru Țiplea.

Carnea este păzită, așadar, de cei de la Arme. În ciuda faptului că TIR-ul a ars, tone de carne au rămas intacte având în vedere că erau congelate. Motiv pentru care reprezintă o adevărată ispită pentru romii din zonă.

Comisarul-șef Alina Fărcuța, purtător de cuvânt al Poliției Bihor, a confirmat faptul că marți, după accidentul urmat de incendiul la TIR, când au început să apară rromii, au mers la locul evenimentului și mascați de la Poliție și Jandarmerie. Ulterior, locul a continuat să fie păzit de către polițiștii de la Rutieră și cei de la Ordine Publică, scrie bihon.ro.

Un TIR a luat foc, după ce nu ar fi reușit să frâneze, a intrat într-o mașină aflată în fața și a ricoșat într-un camion ce venea din sens opus.

TIR-ul a ieșit de pe carosabil, acolo unde s-a și răsturnat, iar ulterior a luat foc. Șoferul s-a autoevacuat.

Accidentul a avut loc pe DN 79, la intrarea în localitatea Leș dinspre Nojorid.

După impact, camionul, care era încărcat cu carne, a ajuns în afara carosabilului și a luat foc la compartimentul motor. Incendiul s-a propagat la întreg camionul înainte să fie stins de pompierii militari.

Două persoane au fost rănite ușor, una dintre ele refuzând să fie transportată la spital, în timp ce cealaltă victimă a fost transportată la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean Oradea pentru investigații și îngrijiri medicale.

Comentarii

comentarii