Acasă Eveniment Un tramvai a deraiat duminică, în zona Gării de Nord, fiind pusă...

Un tramvai a deraiat duminică, în zona Gării de Nord, fiind pusă în pericol siguranța călătorilor

DISTRIBUIȚI

Duminică dimineață, la ora 09:25, un tramvai care circula pe linia 1 a deraiat în zona Gării de Nord, la câteva ziele după ce în zonă au avut loc reparații, fiind pusă în pericol siguranța călătorilor și a celorlalți participanți la trafic. În urma verificărilor derulate, s-a constatat că evenimentul s-a produs din cauza vitezei excesive (43km/h) și a neadaptării vitezei la condițiile din zonă (curbă periculoasă la stânga, în unghi drept, curbă cu rază mică și intrare în stație imediat după curbă).

În aceste condiții, conducerea societății i-a propus vatmanului care se face vinovat de manevrarea defectuoasă a tramvaiului două alternative: demisia la zi sau convocarea la comisia de disciplină din cadrul societății, cu sancțiunea maximă aplicabilă abaterii disciplinare săvârșite. Conducatorul de bord a ales demisia la zi, luni urmând să-și depună oficial cererea de demisie.

Societatea de Transport Public Timișoara asigură utilizatorii serviciului public că lucrările la linia cale efectuate pe tronsonul de la Gara de Nord au fost realizate cu respectarea tuturor normelor în vigoare și a parametrilor tehnici specifici lucrărilor de infrastructură a liniei cale.

Comentarii

comentarii