Acasă Economie Un tramvai Bozankaya a luat foc in Timisoara

Un tramvai Bozankaya a luat foc in Timisoara

DISTRIBUIȚI

 

Un tramvai Bozankaya a luat foc miercuri, in fata Prefecturii Timis.

Un tramvai de pe linia 6 a luat foc în față la Prefectura Timiș, miercuri , pe la 17.30. Focul a izbucnit în spatele vagonului. Vatmanul ai reușit să intervină cu extinctorul apoi a sunat la 112 și au venit pompierii.


” A luat foc în spate la motor. A fost localizat și au intervenit pompierii. Au fost 20 de persoane în tramvai care s-au auto-evacuat fără probleme și fără nicio victimă. Pompierii au intervenit cu două autospeciale, precum și un echipaj SMURD. În total, au acționat 12 pompieri, pentru stingerea incendiului”, a transmis ISU Timiș.

Reprezentanţii STPT au declarat că vatmanul a sesizat că tramvaiul s-a blocat pe linii şi şi-a anunţat colegii din dispecerat că urma să se retragă în depou, însă pe drum a luat foc motorul acestuia. Vatmanul a intervenit de urgenţă cu extinctorul, dar au fost chemaţi şi pompierii.

Specialiştii din cadrul fabricii Bozankaya urmează să facă cercetări pentru a stabili cauza producerii incendiului.

Tramvaiurile Bozankaya au intrat în circulație în Timișoara în 2022. Era prezentat ca fiind o minune a tehnicii. Zero emisii de dioxid de carbon, iar bateriile electrice îi oferă o autonomie record de 70 de km. Tramvaiul are 30 metri lungime, 2,5 lăţime, iar 250 de călatori vor avea răcoare vara şi căldură iarna. Un singur tramvai a costat Primăria Timișoara de pe Bega 2.4 milioane de euro.

Comentarii

comentarii