Acasă Editorial Una din ”operațiunile speciale” ale domnului Orban Victor

Una din ”operațiunile speciale” ale domnului Orban Victor

DISTRIBUIȚI

Pamflet politic cu iz internațional


Motto

”Îi mulţumesc preşedintelui (n.n. Putin) pentru conversaţia sa sinceră şi onestă”

Orban Victor, prim-minstrul Ungariei, 5 iulie 2024, Moscova.


Nici nu s-a încheiat bine ”misiunea de pace” la Moscova și Beijing a premierului Ungariei, domnul Orban Victor, că două spitale pentru copii din Kiev au fost distruse, în urma unui nou val rusesc de bombardamente cu rachete, provocând zeci de victime, între care și copii. Iată adevărul cumplit, reversul minciunii putiniste, la care președintele pentru 6 luni al Consiliului Europei, domnul Orban Victor, ”pune botul”. Nu am altă expresie, după ce am văzut imaginile cumplite cu ultimul bombardament de la Kiev, sunt prea indignat de acest joc ”la două capete”, al domnului Orban, pentru că el a vizitat anterior Kievul și s-a întâlnit cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski. După aceea a mers rapid la Moscova, nu să dea raportul, nu, ci ”pentru restabilirea dialogului”, vrând să afle de la președintele criminal de război Vladimir Putin ”ce crede despre iniţiativele de pace existente în prezent, ce crede despre încetarea focului şi negocierile de pace, în ce ordine ar trebui să aibă loc, iar al treilea lucru care m-a interesat a fost viziunea sa asupra Europei de după război” (preluare citat după EFE). Vizita la Moscova a fost privită doar de Putin ca fiind făcută din postura de ”preşedinte al Consiliului Uniunii Europene”, liderii europeni dezavuând surprinzătoarea inițiativă personală, cu excepția premierului Slovaciei. Imprevizibila vizită mă face să spun, parafrazând tehnica secretă putinistă cu privire la invadarea Ucrainei, că a fost un fel de ”operațiune specială” diplomatică, caracteristică liderului maghiar, nicidecum o misiune de pace din partea Uniunii Europene.

Din scurtul pasaj al declarației domnului Orban, redat mai sus, este limpede reverența pe care o face dictatorului rus, recunoscându-i perenitatea politicii, implicit influența sa (”viziunea”) asupra Europei, ”după război”.

Au fost complet eludate de către Orban Victor adevăruri strigătoare la cer cu privire la războiul de cotropire a Ucrainei de către Rusia și cine a provocat acest adevărat genocid. Prezint câteva argumente doveditoare ale ticăloșeniei putiniste, pe scurt.

Este mai presus de orice îndoială că ”inexistentul” – pentru propaganda rusă – stat Ucraina rezistă eroic de doi ani și jumătate molohului ruso-putinist, care a declanșat un război genocidar. Unde este colosala forță a Rusiei putiniste dacă nu au reușit după atâta vreme să-i învingă pe ”fasciști” în așa-numita ”operațiune specială” de ”eliberare” a Ucrainei? Nu este mai presus de orice îndoială, că, după atâtea sacrificii cumplite, ucrainenii vor să fie independenți, doresc să fie o națiune liberă, care să nu aibă nimic de a face cu Rusia putinistă?

Nu este evidentă maniera tipic gangsterească, neo comunistă prin care Putin și-a lichidat una dintre cele mai fidele și feroce slugi, Evgheni Prigojin, când acesta a început să latre razna? Nu criminalul Putin, după modelul idolului său Stalin, l-a ucis într-un lagăr siberian pe principalul opozant Alexei Navalnîi? Iar acum, culme a ticăloșeniei, a emis un ordin de arestare și pentru soția acestuia, Iulia Navalnaia! Nu este Putin conducătorul dement care-și trimite la moarte zilnic sute și mii de compatrioți în ciuda evidenței că ucrainenii nu se predau și luptă cu prețul vieții pentru libertate?

Nu realizează domnul Orban Victor, luptător anticomunist în tinerețe, că bătrânul kaghebist Vladimir Putin și-a dat arama sovietică pe fața-i spână de om rău și mincinos de aproape două decenii?

Cum să dai mâna cu cel mai mare criminal din secolul XXI, al lumii, nu doar al Europei, imediat după ce țara pe care o conduci a preluat președinția Uniunii Europene? Toți liderii europeni au incriminat această vizită, dar uite că ea a fost făcută! Vor mai da mâna acești lideri cu Orban Victor? Care dintre ei, când și cum se vor spăla pe mâini? Se va putea spăla pe mâini vreodată Orban Victor de această validare indirectă a crimelor putiniste? În acest balans la două capete, cum va fi primit la celălat ”cap”, cel al lumii libere, la summit-ul NATO care începe azi (9.07) la Wasinghton? Vor da mâna cu el ceilalți lideri ai lumii libere? Cât de ipocriți vor fi?

Nu este prima dată când domnul Orban Victor purcede la astfel de ”operațiuni speciale”, pentru că ”specială” este atitudinea sa în contextul european, dar și regional, special este jocul său, mai întotdeauna la cel puțin două capete. Să ne amintim, doar din postura de români de data aceasta, cum l-a ”operat” (a se citi manipulat), anul trecut la București pe proaspătul prim-ministru Marcel Ciolacu pentru ca imediat ulterior, între secui, să facă glume pe seama nenumăratelor schimbări de prim-miniștri din România. Nota bene, parcă mai bine o democrație care tinde spre consolidare decât o autocrație cu manifestări de pietrificare!

Evident că noi, românii – liderii noștri – nu am prea comentat în legătură cu această ”operațiune specială” de vizitare a celor doi dictatori pe viață Putin și Xi, din moment ce, imediat după preluarea președinției UE, domnul Orban Victor și-a reafirmat sprijinul pentru intrarea deplină în spațiul Schengen a României și a Bulgariei. Îl credem pe domnul Orban și-i înțelegem deplin motivele! Mulțumim!

Fiind un român care a vizitat ansamblul monumental Trianon de la Budapesta și care urmărește cu maxim interes și admirație investițiile guvernului maghiar în Transilvania și Banat, inclusiv în Timișoara, mă întreb dacă domnul Orban Victor nu plănuiește în viitorul apropiat sau mai îndepărtat, orișicum în ”noul mileniu”, și alt gen de ”operațiuni speciale”… De nu ar fi după modelul celor comise de către prietenul său, ucigașul de copii Vladimir Putin!!!

Comentarii

comentarii