Acasă Actualitate Unda verde va merge… cum va vrea primarul Nicolae Robu

Unda verde va merge… cum va vrea primarul Nicolae Robu

1572
DISTRIBUIȚI

De anul viitor, când marile şantiere de infrastructură rutieră aflate acum în lucru vor fi gata, se va porni adevărata undă verde. Deocamdată există divergenţe între specialiştii IT de la Centrul de comandă al trafic-managementului rutier şi ceea ce doreşte edilul Nicolae Robu.

Primii doresc să aplice sistemul „optim monocriterial”, care este unul adaptiv de sincronizare a semafoarelor, alegându-se varianta de cel mai scurt timp parcurs între două puncte.

Nicolae Robu vrea „unda verde”, chiar dacă se pierde 1 minut în trafic, dar conferă şoferilor un plus de confort, pentru că nu trebuie să oprească la fiecare intersecţie.

„Pierzi 1 minut la un semafor, până se face verde, dar după aceea prinzi 7-8 intersecţii pe verde. Este mai confortabil pentru şoferi”, argumentează Robu.

Săptămâna trecută, primarul a spus că va interveni pentru aplicarea variantei sale, cam… peste ceea ce vor specialiştii de la supravegherea traficului. Chiar dacă varianta sa pare mai bună, edilul nu a precizat ce pârghii legale are pentru a-i convinge pe cei de la centrul de comandă să renunţe la sistemul lor şi să accepte ideea sa.

Comentarii

comentarii