Acasă Actualitate Unica omletărie din România a fost deschisă la Timișoara

Unica omletărie din România a fost deschisă la Timișoara

DISTRIBUIȚI

Interviu cu Alexandra Lazea, patroana Neața Omelette Bistro

Cum va venit ideea să deschideți o omletărie pentru micul dejun, la Timișoara?

Eu sunt fan ouă și așa mi-a venit această idee de a face acest bistro unde să se servească micul dejun și, în primul rând, ouă. Am avut probleme cu plita acasă și nu aveam unde să gătesc. Am tot căutat prin Timișoara să mănânc, dar de obicei, până la ora 11.00 -12.00 mai găsești să servești micul dejun. Am decis să deschid o omletărie. Prietenii mei au fost foarte încântați de ideea mea. Am discutat cu asociatul meu, un prieten foarte bun, și el a fost foarte entuziasmat. A doua zi am și pornit să o punem în practică. Era în 2015 în luna noiembrie. În ianuarie, am găsit spațiul, pe Lucian Blaga, iar în martie 2016, am deschis bistro-ul. Acolo, aveam un loc mult prea mic, doar pentru șase mese, iar în noul loc, inaugurat recent, sunt 22 de mese. Afluența e și mai mare aici. A crescut interesul timișorenilor de a servi micul dejun bazat pe ouă.

De ce credeți că vin timișorenii să ia micul dejun la Neața Omelette Bistro?

În primul rând, pentru calitatea produselor și pentru că sunt serviți foarte bine, așa cum le place și e unica omletărie. E un restaurant de mic dejun și brunch. Eu mănânc ouă la orice oră. Nu contează. Toate produsele pe care le avem sunt pe bază de ou.

De unde luați ouăle?

De la o fermă din Hunedoara. Le primim de 3-4 ori pe săptămână. Într-o zi, se consumă 350 de ouă, iar în weekend, mai mult decât dublu.

Ce înseamnă un mic dejun?

Avem și un meniu stabilit, care cuprinde un scrambled eggs de 3 ouă amestecate, bacon, cârnăciori, două clătite americane cu topic de fructe, un fresh și o cafea.

Există obiceiul ca timișoreanul să ia micul dejun?

Înainte să deschid bistro-ul mă gândeam că românul nu mănâncă micul dejun, dar după aceea am observat că, da, sunt foarte mulți oameni care vor micul dejun. Avem mulți clienți. De regulă, până la ora 14.00 e mare nebunie aici. Cred că înainte oamenii nu aveau unde să îl mănânce. Aici, pe strada Vasile Alexandri este vadul foarte bun și vin oameni de toate categoriile. Nu există nicio diferență. Toți vor să se bucure de micul dejun la Neața Omelette. Vin foarte mulți străini. Ei știu ce înseamnă micul dejun. La noi la români fiecare mănâncă unde apucă, când apucă și ce apucă. Nu prea se ține cont de nimic.

Iată că, acum, are ceva organizat!

Aici, găsește ceva de calitate și bine gândit. Este unică în România. Totul este organizat și stabilit de mine. Servim omlete franțuzești foarte bune și foarte pufoase.

Numele restaurantului are elemente de oralitate românească, dar și elemente franceze. Cum l-ați găsit?

De fapt, acest local nu e nici restaurant nici fast-food. Să găsesc numele a fost ceva foarte rapid și pe moment. Nu a fost nimic pregătit. Trebuia să facem logo-ul și aveam nevoie de un nume rapid. Neața este salutul românesc, iar omelette este numele în franceză al preparatului făcut din ou.

 

Comentarii

comentarii