Acasă Actualitate Unica soluție fără COVID19: școala online, din 14 septembrie, în Timiș

Unica soluție fără COVID19: școala online, din 14 septembrie, în Timiș

1138
DISTRIBUIȚI

Conștienți de situația gravă în care se află Timișoara și județul în ceea ce privește infecțiile cu SARS-COV2 (COVID19), reprezentanții Consiliului Județean al Elevilor Timiș mizează pe școala online sau hibridă, pentru siguranța copiilor, a profesorilor și a familiilor acestora.

Întrebați ce preferă școala online sau față în față, răspunsul este acesta:

”În contextul actual școala online, pentru că cea fizică este mult prea riscantă când există un număr așa mare de cazuri de COVID19. Cea mai bună soluție ar fi varianta hibrid, unde se întâlnesc ambele tipuri de predare și astfel se respectă și măsurile de precauție la școală (distanțare socială și igienizare constantă).

Începerea școlii într-un context atât de special necesită o mobilizare foarte mare din partea tuturor școlilor din județ.

Ne îngrijorează faptul că unitățile de învățământ nu vor avea capacitatea necesară pentru a găzdui toți elevii.

Pe lângă acestea, trebuie ca și elevii să fie implicați în luarea deciziilor de la nivelul Consiliului de Administrație și să se asigure echipamente sanitare în fiecare unitate de învățământ preuniversitară”, a explicat Alexandra Trușcă, președinta CJE Timiș.

Pentru a se evita dezastrul și dramele nesfârșite din cauza coronavirusului și profesorii preferă școala online.

De fapt, dacă părinții țin la copiilor lor și la propriile familii, iar DSP Timiș nu dorește o extinderea îngrozitoare și fără control a pandemiei în Timișoara și în județul Timiș, soluția este școală online de acasă.

Asta până apare vaccinul, la sfârșitul anului 2020 – începutul anului 2021.

În caz contrar nu vor mai putea fi ținute sub control infecțiile cu SARS-COV2, iar dramele vor fi fără număr. Copiii nu vor putea respectă regulile de distanțare socială, nu toți vor purta măști și nici nu vor avea șansa să se spele pe mâni sau să se dezinfecteze pe mâini. Vor transmite virusul între ei, către profesori și în propriile familii cu bunici sau nu…! Atunci multe școli vor fi închise și abia atunci autoritățile își vor da seama că au greșit și nu trebuiau să deschidă școlile. Atunci să vedeți drame….!!

Mai grav va fi că multe școli vor fi închise, atunci când vor apărea infecțiile printre elevi și profesori și vor trebui toți să stea acasă în izolare 14 zile.  Se va pierde inutil timpul și programa școlară nu va putea fi respectată. Este de ajuns ca o școală să treacă de 2-3 ori prin aceste izolare și carantină și anul va fi ratat.

Atunci responsabili vor fi DSP Timiș și Ministerul Sănătății care au încurajat și au fost de acord cu deschiderea școlilor…! Aceste instituții vor trebui date în judecată…!

Comentarii

comentarii