Acasă Actualitate UniHack – hackathon internațional dedicat elevilor și studenților

UniHack – hackathon internațional dedicat elevilor și studenților

DISTRIBUIȚI

Liga AC (Liga Studenților din Facultatea de Automatică și Calculatoare din Timișoara) anunță a V-a ediție a hackathonului internațional UniHack, ce va avea loc în perioada 16-19 noiembrie 2023, în format fizic.

UniHack este o competiție dedicată atât studenților, cât și elevilor de liceu, pasionați de domeniul IT, care le oferă oportunitatea de a se dezvolta și de a învăța lucruri noi în câteva zile. Participanții vor fi grupați în echipe 2-5 persoane și vor avea la dispoziție 48 de ore pentru a concepe și implementa soluții software sau hardware pentru probleme civice, sub îndrumarea mentori experimentați și a reprezentanților companiilor partenere.

Cele mai reușite și inovatoare proiecte vor intra în cursa pentru premiile fiecărui track, oferite de către sponsori, dar și pentru premiul cel mare, în valoare de 2000 euro, care va fi acordat de către Liga AC.

Anul acesta, UniHack este finanțat de Centrul de Proiecte. Acest sprijin financiar ne oferă resursele necesare pentru a organiza evenimentul și ne permite să punem în practică activități de educație care să contribuie la implicarea comunității în proiectul UniHack.

Pentru prima dată în cadrul acestui proiect, organizăm o conferință dedicată atât participanților, cât și oricăror altor elevi sau studenți interesați, ce are ca scop explorarea tendințelor actuale din domeniul tehnologiei. Conferința va aduce la un loc speakeri diverși ce vor împărtăși idei și experiențe, astfel oferindu-le participanților o experiență educativă ce le va permite să-și dezvolte potențialul.

Toate cele patru ediții anterioare au fost de succes. Anul acesta așteptăm din nou participanți dornici să-și dovedească ingeniozitatea în domeniul IT, dar și abilitatea de a găsi rapid soluții la probleme de actualitate.

Înscrierile se fac în perioada 9.10.2022-05.11.2022, pe https://unihack.eu, unde se pot găsi mai multe informații despre eveniment.

Comentarii

comentarii