Acasă Actualitate Unitate de terapie intensivă mobilă cu 12 paturi pentru tratarea bolnavilor de...

Unitate de terapie intensivă mobilă cu 12 paturi pentru tratarea bolnavilor de COVID-19 din Timiș

834
DISTRIBUIȚI

Pentru coordonarea eficientă a intervențiilor privind cazurile de îmbolnăvire cu noul coronavirus SARS CoV-2 la nivelul județului Timiș, începând de joi, 16.07.2020, prin grija Ministerului Afacerilor Interne, a Departamentului pentru Situații de Urgență și a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, în dotarea Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Banat” al județului Timiș va intra o unitate de terapie intensivă mobilă cu 12 paturi.

Pe lângă cele 12 paturi, autospeciala este dotată cu toate echipamentele necesare pentru o secție de terapie intensivă, respectiv ventilatoare, monitoare și injectomate.

Autospeciala de terapie intensivă va fi pusă la dispoziția unităților sanitare din județ, în funcție de solicitările și nevoile acestora.

Unitatea a fost achiziționată cu sprijinul Fundației pentru SMURD, Fundației Mereu Aproape și Guvernului României prin ONAC, pentru stocul României de răspuns la dezastre și poate fi utilizată atât în contextul pandemiei actuale, cât și la alte dezastre.

Comentarii

comentarii