Acasă Actualitate Unitate mobilă de Terapie Intensivă s-a întors la Timişoara. Camionul cu 12...

Unitate mobilă de Terapie Intensivă s-a întors la Timişoara. Camionul cu 12 locuri s-a defectat şi a fost trimis la reparat, la Cluj

2418
DISTRIBUIȚI

O unitate mobilă de Terapie Intensivă de la Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a ajuns, vineri seară, la Timişoara, aceasta fiind montată în curtea Spitalului Municipal. 

Camionul cu 12 paturi de Terapie Intensivă a venit, la Timişoara, de la Cluj, unde s-a aflat la reparaţii, şi a fost însoţit de echipaje ale poliţiei şi pompierilor, care l-au condus la Spitalul Municipal Timişoara.

Timp de câteva luni, acest container ATI a fost folosit la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara, însă au apărut probleme la sistemul de încălzire şi a fost trimis la reparat, la Cluj.

Odată remediate problemele legate de căldură, containerul ATI, aflat încă în garanţie, a revenit  la Timişoara în sprijinul secţiilor de Terapie Intensivă aflate în lupta anti COVID-19.

În Timiş, de la debutul pandemiei au fost depistate 14.194 cazuri de Covid-19, dintre care 489 numai în ultimele 24 de ore, dar şi 305 decese, dintre care  10 în ultima zi.

În spitalele din Timiş sunt internate 438 persoane, dintre care 45 se află în secţiile de Terapie Intensivă.

Sursa: news.ro

Comentarii

comentarii