Acasă Actualitate Unităţile protejate căpuşă nu mai pot vinde şi intermedia

Unităţile protejate căpuşă nu mai pot vinde şi intermedia

DISTRIBUIȚI

“Sperăm că măcar acum organele responsabile vor demara controale la unităţile protejate căpuşă şi vor sancţiona încalcarea prevederilor Legii 448/2006” a declarat Laila Onu (foto), directorul Fundaţiei „Pentru Voi”Timişoara.
Laila Onu“Conform Legii 207, din 2 iunie 2009, numai unităţile protejate înfiinţate în cadrul organizaţiilor persoanelor cu handicap pot desfăşura şi activităţi de vânzări/intermedieri, cu condiţia ca minimum 75% din profitul obţinut să fie destinat programelor de integrare socio-profesională pentru persoanele cu handicap din organizaţiile respective”, a informat Fundaţia “Pentru Voi” Timişoara. Aceste unităţi au obligaţia prezentării unui raport financiar la fiecare început de an, din care să rezulte cum au fost utilizate fondurile obţinute prin activitatea comercială.
„Parlamentul a ales să ofere o sursă de venituri organizaţiilor persoanelor cu handicap prin intermediul unităţilor protejate care funcţioneaza în cadrul acestora. Sperăm că măcar acum organele responsabile vor demara controale la unităţile protejate căpuşă şi vor sancţiona încalcarea prevederilor Legii 448/2006” a declarat Laila Onu, directorul Fundaţiei „Pentru Voi”. Înainte, ca urmare a prevederilor legislative destinate stimulării angajării în muncă a persoanelor cu dizabilităţi, au apărut o serie de „unităţi protejate căpuşă” care deturnau bani de la bugetul de stat şi faceau o concurenţă neloială acelor unităţi protejate care angajează într-adevăr persoane cu dizabilităţi. Fondurile care ar fi trebuit plătite de către companii sau instituţii publice în condiţiile Legii 448/2006 ajungeau în buzunarul unor oportunişti. S-a ajuns ca programele de training ale marilor companii sau achiziţia  de scutere pentru poştaşi să fie furnizate prin intermediul unor unităţi protejate căpuşă, care faceau intermedierea.

Comentarii

comentarii