Acasă Eveniment Uniunea Europeană cu o mână ne ia banii, iar cu alta ne...

Uniunea Europeană cu o mână ne ia banii, iar cu alta ne dă

562
DISTRIBUIȚI

După ce Uniunea Europeană a interzis sprijinul fermierilor români din bugetul de stat, din 2010, iar cele 14 intervenţii în agricultură au fost anulate, în acelaşi timp, Comisia Europeană a suplimentat cu 101.694.000 euro bugetul alocat României din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală. Astfel, suma totală destinată dezvoltării rurale pentru perioada 2007-1013 a ajuns la peste 13,5 miliarde euro – fonduri europene, de la buget şi contribuţie privată.
„Prin suplimentarea cu peste 101 milioane de euro vor putea fi derulate, în principal, proiecte din domenii care răspund noilor provocări legate de schimbările climatice, dar şi investiţii pentru restructurarea sectorului produselor lactate”, a declarat ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Mihail Dumitru (foto).
Suma suplimentară, alocată României în urma aplicării la nivelul Uniunii Europene a Planului European de Redresare Economică, este destinată finanţării unor domenii precum cel energetic, al schimbărilor climatice, energie regenerabilă, biodiversitate, gestiunea resurselor de apă, inovaţiei şi restructurării sectorului produselor lactate. Astfel, fondurile aferente Axei 1 din PNDR au fost suplimentate cu 45.884.333 euro, cea mai mare majorare de fonduri, respectiv cu circa 22,9 milioane de euro, fiind destinată măsurii 121- „Modernizarea exploataţiilor agricole”. De asemenea, suma alocată axei 2, pentru măsura 214 – „Plăţi de agro-mediu” a fost suplimentată cu 27.203.145 euro, iar fondurile destinate axei 3 au crescut cu 28.606.522 euro.

Comentarii

comentarii