Acasă Economic Uniunea Europeană a strâns 7,4 miliarde de euro în 3 ore, pentru...

Uniunea Europeană a strâns 7,4 miliarde de euro în 3 ore, pentru a anihila COVID19

1555
DISTRIBUIȚI

La inițiativa UE, liderii mondiali și mai multe organizații internaționale au donat 8,1 miliarde de dolari (7,4 miliarde de euro luni 4 mai 2020), în 3 ore, și s-au angajat pentru cercetarea, fabricarea și distribuirea unui vaccin și tratament împotriva COVID-19.

SUA a refuzat să contribuie la efortul global.

„Lumea a dat dovadă de o unitate extraordinară pentru binele comun. Și Europa a adus o contribuție semnificativă. Avem 7,4 miliarde de euro astăzi și – cursul de schimb ne este favorabil – echivalentul a peste 8 miliarde de dolari. Team Europe, adică Uniunea Europeană și statele sale membre, au contribuit cu peste 4 miliarde de euro. Cred că acesta este un semnal puternic de solidaritate și unitate.  Va fi o luptă lungă, globală, iar Uniunea Europeană își asumă responsabilitatea”,, a declarat Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, în 4 mai 2020.

A fost cel mai mare proces de donație globală din istorie, un maraton mondial a permis Uniunii Europene să strângă 7,4 miliarde de euro pentru dezvoltarea unui vaccin împotriva COVID-19.

România va contribui cu 200.000 de euro.

Comentarii

comentarii